Topchef: Det er slut

Der er ikke fundet en ny topchef i Danish Crown. Jais Valeur fortsætter, indtil afløser er på plads

Offentliggjort Sidst opdateret

KORT RESUMÈ AF ARTIKLEN

Jais Valeur har annonceret sin afgang som CEO for Danish Crown efter næsten 9 års ledelse.

Han vil fortsætte i sin rolle, indtil en efterfølger er fundet, for at sikre en glidende overgang.

Bestyrelsen og Valeur er enige om, at nye ledelseskræfter er nødvendige for at håndtere fremtidige udfordringer.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Jais Valeur stopper som topchef i Danish Crown efter at have siddet som administrerende direktør i knap ni år.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Han fortsætter på posten, indtil der er fundet en afløser, lyder det.

Nye kræfter

- Det er både bestyrelsens og Jais' vurdering, at Danish Crown har brug for nye og fortsættende ledelseskræfter til den omfattende opgave, som skal løftes i de kommende år, siger Danish Crowns bestyrelsesformand, Asger Krogsgaard, i meddelelsen.

I april meddelte Danish Crown, at selskabets slagteri i Ringsted ville blive lukket i midten af september. Samtidig ville 1200 stillinger blive nedlagt.

Ikke på lang sigt

I pressemeddelelsen siger Jais Valeur, at han tidligere på året har meddelt bestyrelsen, at han ikke ser sig selv som topchef i Danish Crown på lang sigt.

- Det giver derfor mening for mig, at bestyrelsen ønsker at fremrykke denne proces og se længere fremad, så virksomheden kan gå en ny strategi i møde med en langsigtet afklaring omkring den øverste ledelse, siger han.

Offentliggjort senere

Danish Crown oplyser desuden, at der er fundet en ny økonomidirektør, som skal tage over for Thomas Ahle. I april blev det meldt ud, at Thomas Ahle fra september skal være økonomidirektør i Stark.

Jais Valeur meddelte tidligere på året bestyrelsen i Danish Crown, at han ikke ser sig selv som topchef i koncernen på lang sigt. Nu vil bestyrelsen finde en ny til posten, skriver Danish Crown i pressemeddelelse. (Arkivfoto).

Navnet på den nye økonomidirektør vil blive offentliggjort efter sommerferien af hensyn til vedkommendes nuværende arbejdsgiver, lyder det.

Under pres

Nedlukningen af slagteriet i Ringsted sker ifølge Danish Crown som en konsekvens af, at der er blevet slagtet færre grise i Danmark i løbet af de seneste to år.

Det har sat Danish Crown, der driver slagterier og producerer blandt andet pølser, pålæg og færdigretter, under pres.

Tilbage gang i selskabet

I maj viste selskabets halvårsregnskab en lille tilbagegang i resultatet efter skat fra 902 millioner kroner til 764 millioner kroner.

Ifølge Danish Crown påbegyndte bestyrelsen og ledelsen arbejdet på en ny strategi for koncernen i maj. Strategien skal efter planen ligge klar til efteråret, lyder det.

Powered by Labrador CMS