Israel: Hamas indblandet i danske terrorplaner

Dansk politi har afsløret Hamas-infrastruktur i Europa, siger Netanyahus kontor. Mossad nævner syv anholdte

Offentliggjort Sidst opdateret

Flere personer, der "opererer på vegne af" Hamas er indblandet i de terrorplaner, der er blevet afsløret i Danmark.

Det meddeler den israelske premierminister Benjamin Netanyahus kontor torsdag ifølge Reuters.

Dansk politi har desuden afsløret "Hamas' infrastruktur på europæisk jord", lyder det i meddelelsen.

Mossad: Syv anholdt

Hamas

Hamas blev grundlagt i december 1987 af palæstinensiske medlemmer af Det muslimske broderskab samtidig med starten på den første palæstinensiske intifada eller opstand mod den israelske besættelse. De centrale grundlæggere var Ahmed Yassin og Abdel Aziz al-Rantissi. Den nye organisation opnåede hurtigt stor tilslutning, samtidig med at den kom i konflikt med PLO, der i 1988 havde anerkendt Israels ret til at eksistere. Hamas handlede uafhængigt af andre palæstinensiske organisationer, hvilket skabte konflikter mellem gruppen og dens sekulære nationalistiske modparter blandt palæstinenserne.

Kilde: Wikipedia

Den israelske avis Haaretz citerer efterretningstjenesten Mossad for at sige, at syv personer, som er anholdt i Danmark, har handlet på vegne af Hamas.

Dansk politi har kun bekræftet anholdelsen af tre personer i Danmark. De er sigtet efter straffelovens bestemmelse om terror.

Anholdt i Holland

De tre sigtede vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere på dagen. Mindst en af de anholdte personer vil blive fremstillet ved Retten på Frederiksberg.

Desuden er en fjerde person blevet anholdt i Holland.

Powered by Labrador CMS