Formodet bombe skyllede op på strand

Det menes, at en bombe søndag pludseligt skyllede op på strand i England. Den blev trukket tilbage i vandet

Offentliggjort Sidst opdateret

En strand på Englands sydlige kyst blev søndag eftermiddag evakueret efter det, der mistænkes for at være en ueksploderet bombe, blev opdaget i sandet.

Den mistænkelige genstand skyllede i land på stranden i byen Beer, som er en lille kystby i amtet Devon.

Vidner på stedet mente at kunne se, at der var tale om en granat.

Inden ammunitionsrydningstjenesten, som skulle tjekke og sikre genstanden, ankom til stedet, nåede bølgerne dog at trække genstanden tilbage i havet.

Det oplyser den lokale kystvagt.

- En enhed til bortskaffelse af eksplosiv ammunition ankom til stedet, men kunne ikke få adgang til genstanden på grund af tidevandet, lyder det.

Redningsarbejdere vil vende tilbage til stranden, når der er lavvande, for at "revurdere situationen", siger kystvagten videre.

Modtog flere anmeldelser

Politiet i Devon og Cornwall fortæller, at det omkring klokken 16 lokal tid modtog flere anmeldelser om "ueksploderet krigsmateriel". Det svarer til søndag klokken 17 dansk tid.

Politiet reagerede ved at afspærre stranden, hvilket dog siden er blevet ophævet.

Det lader til, at den første, der spottede genstanden, var en person med en metaldetektor, inden den efterfølgende blev identificeret af en anden person, der som den første slog alarm til myndighederne.

Også en nærliggende vej blev lukket, mens politiet og kystvagten arbejdede på at sikre området.

Advarer indbyggerne

I et opslag på det sociale medie Facebook advarer kystvagtens redningstjeneste indbyggere i Beer om, at de ikke skal røre genstanden, hvis den på ny skyller op på stranden i området, og at de bør ringe til akuttelefonen og spørge efter kystvagten.

Martin Richards, som er formand for byrådet i Beer, fortalte søndag til nyhedsbureauet PA, at et "helt hold af kystvagter" var på stranden, og at folk ikke kunne "komme i nærheden af den (genstanden, red.)."

Han tilføjede, at "en granat kan være skyllet op på stranden tidligere i dag. Stranden er blevet evakueret."

Powered by Labrador CMS