Nederlag: Fasar giver op

Oplysning fra retsbog viser, at Fasar Abrar Raja alligevel ikke beder landsret om at forbyde navns nævnelse

Offentliggjort Sidst opdateret

Sagen mod Fasar Abrar Raja

Fasar Abrar Raja, kendt fra 'Den sorte svane', er varetægtsfængslet for svindel med moms og skat.

Under retsmødet krævede Raja navneforbud, men dette blev afvist af retten på grund af sagens alvor.

Raja besluttede ikke at kære rettens afgørelse om navneforbud og forbliver i offentlighedens søgelys.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Fasar Abrar Raja, som er kendt fra tv-dokumentaren "Den sorte svane", opgiver at få Østre Landsret til at nedlægge et navneforbud i en sag om svindel med moms og skat.

Det fremgår af en retsbog fra Retten i Glostrup fra et retsmøde, hvor den 49-årige i sidste uge blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger for svindel med moms, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag.

-Unødvendig krænkelse

Ved begyndelsen af retsmødet den 2. oktober, som endte med at strække sig over cirka 14 timer, forlangte Fasar Abrar Raja gennem sin advokat at blive beskyttet af et navneforbud. Offentlig omtale af hans rolle i forbindelse med sagen, ville udsætte ham for en unødvendig krænkelse.

Både specialanklager Stig Paulsen og repræsentanter fra pressen protesterede, med henvisning til at der var tale om alvorlig økonomisk kriminalitet og med henvisning til den betydning, som "Den sorte svane" har haft for den offentlige debat.

Kærer ikke

Retten afviste netop på den baggrund at nedlægge navneforbud, og advokat Mette Maria Lorentzen oplyste straks derefter på sin klients vegne, at den afgørelse ville blive indbragt for Østre Landsret.

Men det bliver den ikke. Det fremgår nemlig af retsbogen, at Fasar Abrar Raja mod retsmødets slutning efter drøftelse med sin advokat alligevel ikke ville kære rettens afgørelse.

Varetægtsfængsler anden mand

Ved retsmødet valgte retten ud over Fasar Abrar Raja at varetægtsfængsle en anden mand. Der er tale om en revisor, som blandt andet er sigtet for medvirken til Fasar Abrar Rajas påståede svindelnumre.

Retten bestemte, at revisoren skulle beskyttes af navneforbud. Det samme gælder en anden mand, som også er revisor og mistænkt i sagen. Ham forsøgte anklagemyndigheden imidlertid ikke at få varetægtsfængslet.

Ville klippe fingre af

Ud over Fasar Abrar Raja og de to revisorer optrådte en fjerde mands navn ved retsmødet. Også han er beskyttet af et navneforbud.

Manden er sigtet i sagen for sammen Fasar Abrar Raja at true en mand med at klippe hans fingre af med en boltsaks. Han er desuden sigtet for at true samme offer med en tændt boremaskine og for at slå ham på ryggen med gummistropper.

Nægter sig skyldige

Manden menes at opholde sig i udlandet, og retten besluttede sig for at afsige en kendelse om fængsling af manden. Beslutningen kan selv sagt ikke føres ud i livet, da manden ikke er til stede i landet, men en sådan kendelse er nødvendig for at kunne efterlyse ham internationalt.

De sigtede i sagen nægter sig skyldige.

Tidligere dømt

Fasar Abrar Raja er tidligere dømt for kriminalitet og har dermed været i kontakt med både rets- og fængselsvæsnet. I den forbindelse er han flere gange blevet mentalundersøgt, fremgår det af kendelsen fra Retten i Glostrup.

Fasar Raja har ifølge kendelsen også flere indlæggelser på psykiatrisk afdeling bag sig, og på den baggrund bestemte retten, at varetægtsfængslingen af Fasar Abrar Raja skal ske på en psykiatrisk afdeling frem for et arresthus.

Dommeren skriver i rettens kendelse, at også det indtryk, som Fasar Abrar Raja gav retten under retsmødet, ligger til grund for beslutningen om at lade fængslingen ske på en psykiatrisk afdeling.

Fasar Abrar Raja opgiver at kæmpe for navneforbud i retssagen mod ham.
Powered by Labrador CMS