Fandt bombehuller på hans grund

En 27-årig mand er blevet dømt for at have fremstillet og afprøvet hjemmelavede bomber på landejendom i Varde

Offentliggjort Sidst opdateret

En 27-årig mand er blevet idømt to år og seks måneders fængsel for at have opbevaret, fremstillet og afprøvet egne hjemmelavede våben og bomber på en landejendom i Varde Kommune.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge Retten i Esbjerg var bomberne til fare for andre mennesker, og han blev derfor dømt for at have gjort det under særligt skærpende omstændigheder.

Retten i Esbjerg har vurderet, at en 27-årig mand har udsat andre mennesker for fare ved at have opbevaret, fremstillet og afprøvet sine egne bomber på landejendom i Varde. (Arkivfoto).

- Der har været nærliggende fare for andre mennesker, idet der ligger en færdselsåre omkring 40 meter fra ejendommen. Flere af bomberne, der blev fundet, er vurderet til at have en sprængradius på 400 meter, skriver politiet i pressemeddelelsen.

- Under efterforskningen fandt politiet store mængder videomateriale, som viste prøvesprængninger og prøveskydning af de bomber og våben, der var produceret på landejendommen.

Bombehuller

- Politiet fandt ligeledes kratre efter prøvesprængninger på grunden, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Ved et grundlovsforhør blev manden varetægtsfængslet, men denne kendelse kærede han, og han blev derfor løsladt efter 3,5 måneders varetægtsfængsling.

Anklagerfuldmægtig Niklas Sandberg kalder det "en meget speciel sag".

Livsfarligt

- En borger har opbevaret livsfarlige stoffer og produceret både våben og bomber uden særligt styr på produktionen. Det skal man lade professionelle som Forsvaret og Hjemmeværnet om.

- Der har været en nærliggende fare i denne sag for andre menneskers liv, og det accepterer vi ikke i vores samfund, siger Niklas Sindberg.

SYD- OG SØNDERJYLLANDS POLITI

Syd- og Sønderjyllands Politi er – målt på geografi – blandt landets største politikredse og dækker Esbjerg, Haderslev, Sønderborg, Tønder, Varde, Vejen, Aabenraa og Fanø kommuner.

Der er godt 900 ansatte i politikredsen, der servicerer de 443.000 borgere i området.

Hovedstationen er i Esbjerg, hvor stationen samtidig er områdecenter for den nordvestlige del af politikredsen.

På hovedstationen bor desuden vagtcentralen, øverste ledelse, de centrale politiafdelinger, anklagemyndigheden og politikredsens stabsfunktioner.

De tre områdecentre er – ud over Esbjerg - placeret i Haderslev og Sønderborg:

  • Områdecenter Nordvest dækker Varde, Fanø og Esbjerg kommuner
  • Områdecenter Nordøst dækker Haderslev og Vejen kommuner
  • Områdecenter Syd dækker Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommuner
Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi
Powered by Labrador CMS