Jada på turné med baby på slæb

Sangeren vil amme på vejen rundt på 'Grøn', der begynder torsdag i Tårnby

Offentliggjort

Når Grøn torsdag indleder sin kavalkade af koncerter rundt i landet, har sangeren Jada en lidt større oppakning med, end hun ellers ville have på en turné.

Med rundt følger nemlig hendes lille datter, som hun blev mor til i november.

- Jeg har hyret min søster som chauffør, og min mand er på barsel, så de er med mig rundt, siger Jada, der stadig ammer sin lille pige, som hedder Dani.

Måtte aflyse alt

Det er første gang, sangeren skal på en længere turné, siden hun sidste sommer måtte aflyse alle koncerter på grund af graviditetskomplikationer.

Jada, der lyder det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, måtte indlægges, og læger og jordemødre frarådede hende at optræde.

- Jeg var virkelig ked af det, da jeg var nødt til at aflyse. Men bagefter var mit fokus et andet sted. Og derfor er jeg nok også blevet rusten, på den måde at jeg i lang tid ikke har tænkt på at spille, indrømmer Jada.

12 millioner afspilninger

Jada blev for alvor kendt, da hun i 2019 udgav sit første album, "I Cry a Lot". Siden har hun udgivet sange som "Lonely", "Lifetime" og den store succes "Nudes", som har passeret 12 millioner afspilninger på Spotify.

Sangeren har i sin karriere optrådt på Roskilde Festivals Orange Scene, Smukfest, Northside og i Royal Arena.

Det er første gang, at Jada optræder på Grøn, når hun sammen med Blæst, Burhan G, Hugorm, Kesi, Scarlet Pleasure, Tobias Rahim og TV-2 turnerer rundt i Danmark fra den 18. til 28. juli. Første stop er Tårnby.

Netop fordi det er så længe siden, at hun har rejst rundt i landet for at spille, er der også kun glæde at spore i stemmen hos Jada før turnéen.

- Jeg tror bare, at det bliver så dejligt! For når jeg træder op på scenen, har jeg det med at glemme mig selv og slippe kontrollen. På den måde kan jeg bare eksistere med mit band og publikum.

En helt ny måde

- Det er en meget særlig følelse af at blive en del af et fællesskab, uden at alle skal forholde sig til, hvem de andre er. Jeg kan lære mig selv at kende på en helt ny måde og bare dele oplevelsen med publikum. Det glæder jeg mig til, siger hun.

Spørger man Jada, om ikke det bliver hårdt at have en lille baby med rundt i landet til koncerter, lyder svaret:

- Nu får vi se. Det kan være, at det bliver hyper-stressende, siger hun og griner.

- Men på den anden side skal det fungere. Det er jo det her, der er mit job, og hun er stadig så lille, at hun har brug for, at jeg er tæt på. Så det bliver spændende.

Mens hun har holdt pause, har hun - foruden private koncerter i ny og næ - nydt tiden med datteren. Hendes comeback var på Jelling Festival i maj.

Pausen fra rampelyset er ikke noget, der skræmmer Jada. Hun er ikke bange for, at folk har glemt hende.

Afsted til ti byer

- Det ville være at forklejne musikken. Det at lave og lytte til musik er noget, jeg lever for og med. Det er så stor en del af mit liv, at det er mere end en karriere.

- Jeg synes, at folk skal lytte til min musik, hvis de har lyst til det. Jeg har ikke behov for at gå og minde folk om, hvem jeg er, understreger hun.

Grøn kommer i løbet af ti dage til Tårnby, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og Valby.

Jada kom tilbage efter barsel, da hun spillede på Store Scene på Jelling Musikfestival lørdag den 25. maj 2024.
Powered by Labrador CMS