-Jeg bliver inspireret af at se min datter fejle

Jada er blevet mor, og det inspirerer hende til at blive mere umiddelbar. Når datteren falder, skammer hun sig ikke, og sådan bør det fortsætte, mener sangeren

Jada (forrest, red.) er årets Plads til forskelle-ambassadør på Grøn. Det betyder, at hun skal fortolke Muskelsvindfondens vision om at skabe plads til forskelligheder. Alt overskud fra Grøn går til Muskelsvindfonden. (PR-foto).
Offentliggjort Sidst opdateret

Jada som ambassadør for 'Plads til forskelle'

Jada er blevet udnævnt til ambassadør for Muskelsvindfondens 'Plads til forskelle', hvor hun fremmer inklusion og bekæmper perfekthedskultur.

Som ambassadør har Jada designet en T-shirt, hvis salg støtter projekt 'Pærfekt', der arbejder for at nedbryde perfekthedskulturen og fremme accept af forskelligheder.

Jada bruger sin platform til at opfordre til større tolerance og forståelse for forskelligheder, inspireret af sin egen datter og personlige oplevelser.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Ingen er perfekte, og alle taber, hvis samfundet skal blive ved med at leve i en perfekthedskultur.

Sådan lyder udmeldingen fra sangeren Jada, som blev mor til datteren Dani i november.

Efter at hun er blevet mor, er det blevet mere vigtigt for hende at starte en samtale om, at forskellighed er godt.

- Noget af det, jeg tænker over, i forhold til at have fået et barn, er, hvor inspireret jeg bliver af hende. Hun skammer sig ikke over noget - heldigvis. Jeg vil gerne være mere som hende, siger hun.

For Jada betyder det blandt andet, at hun gerne vil invitere folk hjem til sig selv uden at sige: "Undskyld, det roder". Eller tage sin guitar frem og øve sig - frem for kun at spille for andre, når hun kan en sang udenad.

På samme måde vil hun gerne være et forbillede for sin datter og undgå, at hun føler sig forkert.

Kender godt følelsen

I disse dage rejser Jada for første gang rundt i landet med koncertkaravanen Grøn, hvor alt overskuddet går til Muskelsvindfonden.

Hun er årets Plads til forskelle-ambassadør, og det betyder, at hun fortolker Muskelsvindfondens vision om at skabe plads til forskelligheder.

- Jeg kender godt følelsen af, at der ikke helt er plads til at være bare en lillebitte smule anderledes. Så for mig var det en meget stor ære at blive spurgt, om jeg ville være ambassadør, siger hun.

Ambassadørtitlen har tidligere tilhørt Benjamin Hav, Suspekt, Christopher, Lukas Graham, Carpark North og Scarlet Pleasure.

Med titlen følger også en T-shirt, som Jada har designet. Overskuddet fra salget går til Muskelsvindfondens projekt "Pærfekt", der kæmper for at nedbryde perfekthedskulturen.

Kaster med mad

Og netop dét er altså blevet endnu mere vigtigt for Jada, efter at hun er blevet mor. Hun var på barsel indtil maj, hvor hun gjorde comeback på Jelling Festival.

- Hun (hendes datter, Dani, red.) larmer jo rigtig meget og kaster med mad. Men jeg har ikke lyst til at undskylde for hende. Altså hvis hun gør noget strengt, får hun selvfølgelig at vide, at det må man ikke.

- Men jeg har lyst til at gøre mit for, at hun ikke får følelsen af, at hun ikke må være, som hun er, siger Jada.

En ny mening med livet

Det lyder måske som en kliché, påpeger den 31-årige sanger. Men man finder en ny mening med livet, når man får et barn.

- Mit forhold til musikken har også ændret sig. Jeg mærker et stigende behov for at være endnu mere autentisk.

- Jeg har altid haft lyst til at være ærlig, men jeg har ikke altid haft let ved at beskrive mit personlige liv. Nu kan jeg pludselig ikke lade være, siger hun.

Meget af det er måske kommet med alderen, medgiver hun. Men det er noget særligt at sætte et barn i verden, fordi man konstant bliver konfronteret med, at intet er perfekt.

- Jeg bliver bare så inspireret af at se hende fejle. Det kunne vi godt lære noget af - især i forhold til minoriteter, siger hun.

Underlig kasse

Jada er ofte blevet kaldet kropsaktivist, fordi hun klæder sig i stramt og farverigt tøj samt viser kropsbehåring frem. Det er en kasse, hun kan have det lidt underligt med at blive placeret i.

- Det er slet ikke en strategi, jeg har haft. Jeg har aldrig tænkt over, at jeg gik i særligt tøj i forhold til min fedtprocent. Men jeg kan konstatere, at det er noget, som folk synes, er mærkeligt.

- Det siger meget om, hvor snævre rammer der er for at være anderledes. For så tyk er jeg jo heller ikke. Men hvis man sidder i kørestol og stikker endnu mere ud, har man slet ikke en chance. Man er slet ikke en del af samtalen. Og det skal vi lave om på, siger hun.

Grøn blev skudt i gang 18. juli og kommer i løbet af ti dage til Tårnby, Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense, Næstved og Valby.

Ud over Jada kan man opleve Blæst, Burhan G, Hugorm, Kesi, Scarlet Pleasure, TV-2 og Tobias Rahim.

Powered by Labrador CMS