Hasteindkalder til pressemøde

Handler om 'situationen i Venstre'

Offentliggjort Sidst opdateret

Mandag morgen efter efterårsferien hasteindkalder Venstre til et pressemøde på Christiansborg.

Det er endnu ukendt, hvad dagsorden er for pressemødet klokken 10, men emnet er "situationen i Venstre".

Til stede vil være formand og økonomiminister Jakob Ellemann-Jensen (V), forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og næstformand og formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Sygemeldt i et halvt år

Jakob Ellemann-Jensen vendte for nogle måneder siden tilbage til politik efter en sygdomsperiode på omkring et halvt år grundet stress.

Det var Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose, der vikarierede for formanden under hans fravær.

I starten ville han fortsætte som forsvarsminister, men han måtte sande, at det ikke lod sig gøre grundet arbejdspresset. Derfor byttede han ministerpost med Troels Lund Poulsen.

Står dårligt

Venstre står aktuelt dårligere i meningsmålingerne end nogensinde før, og partiet har igennem de seneste år ikke formået at vende udviklingen.

Jakob Ellemann-Jensen blev formand for Venstre for fire år siden i kølvandet på det interne partioprør mod daværende formand Lars Løkke Rasmussen.

Han forlod siden partiet og stiftede Moderaterne. Efterfølgende forlod tidligere næstformand Inger Støjberg Venstre og stiftede Danmarksdemokraterne. Begge partier har hentet en stor del af deres vælgere hos netop Venstre.

Siden er det ikke lykkedes Ellemann at rejse partiet, og den seneste tid har baglandsfolk åbent talt om, hvorvidt han er den rette formand.

Venstre holder landsmøde i Herning 18. november.

Powered by Labrador CMS