Fuldt stop efter ulykke i Tivoli

Lørdagsfyrværkeriet droppes

Offentliggjort

Tivoli i København indstiller midlertidigt lørdagsfyrværkeri, efter at en fyrværker lørdag aften blev forbrændt flere steder på kroppen.

Det oplyser Tivolis pressechef, Torben Plank.

Fyrværkerishowet, som normalt kan opleves hver lørdag i sommersæsonen, vil være sat på pause, indtil alle undersøgelser af arbejdsulykken er færdige.

Ramt på halsen

Det var en 20-årig fyrværker, der blev forbrændt på blandt andet fingre og hals.

Det står endnu ikke klart, hvordan den 20-årige blev forbrændt.

Tivoli

Københavns Tivoli (indtil 2004: A/S Kjøbenhavns Sommer-Tivoli[1]) er en forlystelsespark beliggende i centrum af København tæt ved Hovedbanegården og Strøget. Parken er verdens næstældste af sin slags; kun Dyrehavsbakken er ældre.

Tivoli blev grundlagt af Georg Carstensen i 1843. Dørene blev åbnet 15. august. Havens areal er stort set det samme i dag som dengang, men i 1843 lå det uden for Vesterport. Ingen af Carstensens oprindelige træbygninger er bevarede.

Forlystelsesparken blev stiftet som et aktieselskab, hvor mange af aktionærerne var de håndværksmestre, der deltog i opbygningen. I dag er Tivoli A/S noteret på Københavns Fondsbørs. De største aktionærer har siden 2000 været Skandinavisk Holding A/S (ejer 31,8%) og dettes moderselskab, Chr. Augustinus Fabrikker, der ejer yderligere 25,4% De resterende aktier ejes af ca. 20.000 aktionærer.

Tidligere har Carlsberg og Danske Bank haft større ejerandele, men Carlsberg solgte aktierne i 2000 og Danske Bank i 2012.[2]

Tivoli er den suverænt mest besøgte turistattraktion i Danmark med 4,4 mio. besøgende i 2017 mod 4,6 mio. besøgende i 2016.[3] Parken er Europas tredjemest besøgte forlystelsespark, kun overgået af Disneyland Paris og Europa-Park i Tyskland.[4] Ca. 320.000 personer har årskort til Tivoli.[5] De kvindelige årskortsindehavere kaldes i spøg abonniner.

Kilde: Wikipedia

Han har det efter omstændighederne godt, oplyser Torben Plank.

Powered by Labrador CMS