Kongelig middag: Delikatesser på menuen

Frederik, Mary og tvillingerne smager på især på havets frugter, som er i verdensklasse fra det grønlandske farvand

Udgivet

Under det royale besøg i Sisimiut har kokken Malik Mathiassen haft æren af at forberede lokal mad til kong Frederik og dronning Mary i kulturhuset Taseralik.

Det skriver Sermitsiaq.

Fisk og kødvarer her hører til i den absolutte verdensklasse.

Lokale råvarer

Menuen bestod udelukkende af lokale ingredienser som rejer, krabber, stenbider, moskusokse og rensdyr, og selv salaten og rugbrødet var lokalt fremstillet.

Mere afslappet

Malik Mathiassen, der tidligere har serveret for Dronning Margrethe og Prins Henrik, og han betragter oplevelsen som mere afslappet sammenlignet med tidligere kongelige arrangementer.

- Da vi lavede mad til dronningen skulle alt være rent og skinnende. Da dronningen (Margrethe, red.) var her, spiste de siddende, men nu spiser de stående, fortæller kokken.

Kong Frederik X og dronning Mary deltog også i et kagebord.
Powered by Labrador CMS