Ekspert:  Der er stadig tvivl om Biden

Lektor Niels Bjerre-Poulsen mener ikke, at Joe Biden står meget stærkere efter interview på tv-stationen ABC

Offentliggjort

Joe Bidens præsidentkandidatur og aldersdebat

Joe Biden forsvarer sit kandidatur til præsidentposten i et interview med George Stephanopoulos, trods bekymringer om hans mentale tilstand.

Kritikken om Bidens egnethed fortsætter, men han afviser at trække sig og fokuserer på sine politiske resultater.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Det var en meget mere tilstedeværende og tydelig Joe Biden, der natten til lørdag tonede frem på de amerikanske tv-skærme i et interview på tv-stationen ABC.

Alligevel lykkedes det ham ikke endegyldigt at få lukket ned for påstanden om, at hans alder og mentale tilstand er en hindring for at blive præsident i en ny fireårig periode.

Det vurderer Niels Bjerre-Poulsen, der er lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet.

- Joe Biden var måske nok klarere i mælet end i den katastrofale tv-debat med Trump forleden.

Beroliger ikke

- Men jeg tror ikke, at interviewet beroliger nogen af dem, som er kommet i tvivl. Heller ikke selv om tv-debatten bare var udtryk for, at Biden havde en dårlig aften, som han selv forklarer det.

- Han er trængt i defensiven, og det er som om, at angrebene på Trump preller af, fordi Bidens tilstand fylder så meget, som den gør, lyder vurderingen fra Niels Bjerre-Poulsen.

Udadtil har Joe Biden ikke opgivet sit kandidatur til præsidentposten, selv om flere af hans partifæller har opfordret ham til at trække sig.

Joe Biden stod i interviewet med tv-værten George Stephanopoulos fast på sit kandidatur til præsidentposten. Alt andet ville også have været utænkeligt, mener Niels Bjerre-Poulsen.

Kan gi' masser af problemer

- Uanset, hvordan han forholder sig til påstanden om, at han er uegnet, så kan han dårligt gå ud og kaste håndklædet i ringen nu. I hvert fald ikke uden, at der er en plan klar for, hvad der så skal ske. Det vil skabe alle mulige problemer.

- Derfor er det ikke underligt, at han holder fast og erkender, at debatten måske ikke gik så godt, samtidig med at han peger på de politiske resultater, han har opnået de seneste tre et halvt år, siger lektoren.

Niels Bjerre-Poulsen afviser dog ikke, at der kan komme en ny kandidat i spil.

Meningsmålingerne bevæger sig den forkerte vej for Demokraterne, og der er berettiget tvivl om, hvorvidt det overhovedet er muligt for Joe Biden at vinde valget.

Skal selv gå

- Men Joe Biden kan kun blive erstattet som kandidat, hvis han selv vil det. Så dem, der vil skifte ham ud, skal overbevise ham om, at det vil være ærværdigt og det rigtige at trække sig.

- Derfor foregår der givetvis en masse diskussioner bag lukkede døre om, hvordan det i givet fald kan ske, siger han.

Demokraternes partikonvent, hvor præsidentkandidaten formelt skal vælges, begynder 19. august. Selve præsidentvalget foregår 5. november.

Powered by Labrador CMS