Skræk: Farligt for katte i denne tid

Adskillige katte dør, når denne sæson går i gang

Offentliggjort Sidst opdateret

Det kan være fristende at åbne døre og vinduer som det første, når man kommer hjem efter en lang arbejdsdag, og solen har varmet lejligheden op. 

Dog kan det være forbundet med fare, hvis man bor i højden og derudover har en kat som kæledyr. 

Sådan lyder advarslen fra Agria Dyreforsikring. 

Styrter ned

Adskillige katte ender nemlig med at styrte ned fra vinduer og balkoner i denne tid, og det kan ende både som alvorlige skader og den visse død. 

- Selv om de fleste katte instinktivt vender i luften og oftest lander på benene, kommer de ofte alvorligt til skade ved et fald fra stor højde, simpelthen fordi deres krop ikke er bygget til at tage det hårde stød, siger Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring.

Får voldsomme skader

De typiske skader hos katte der overlever er tandskader, brækkede knogler i hoved, ben og bryst samt indre skader som blødninger. 

Katte kan komme alvorligt til skade eller i værste fald dø, hvis de falder ned fra højder. For tiden er det højsæson for såkaldte "nedfaldskatte".

SÅDAN SIKRE DU KATTEN

1. Opfordring til alle katteejere: Vær ekstra opmærksom på, hvor din kat opholder sig, og luk den væk, hvis du ønsker at lufte ud i rum, hvor der er risiko for, at katten kan falde ned- og sørg for at lukke vinduer og døre korrekt efter brug.

2. Sikring af vinduer fra 1. sal og opefter: Vinduer kan f.eks. kattesikres med børnesikringer. Her skal man dog sikre sig, at vinduerne kun kan åbnes så meget, at katten ikke kan få hovedet igennem; hvis hovedet kan komme igennem, kan resten af kroppen også.

Med børnesikringer kan vinduerne kun åbnes på klem – ønsker man at kunne åbne vinduerne helt, skal der installeres sikkerhedsnet eller -gitre på vinduerne. Disse kan købes færdige eller du kan med lidt fingerfærdighed lave dem selv.

3. Sikring af altaner: Katten vil værdsætte ”udelivet” på altanen, hvis du vælger at kattesikre den, så både du og den kan gå frit ind og ud om sommeren. Her er muligheden enten at bygge en egentlig voliere på altanen eller at montere et bid-sikret net omkring hele altanen - optimalt set bør både siderne og toppen af altanen sikres, så katten ikke kan kravle op af nettet og falde ud. Husk, at katte kan hoppe mange gange sin egen højde.

4. Nyd det gode vejr: Det kan lyde besværligt og omstændigt, men når først nettet er købt og monteret og vinduesrammerne er lavet, holder de i mange år. Spørger du din kat, vil den uden tvivl sige, at det er det hele værd. Et trygt ophold på altanen er noget mange indekatte nyder i fulde drag i de varme sommermåneder, og en lur i vindueskarmen med en god brise i pelsen, tryg bag et vinduesnet, kan også være lykken.

Powered by Labrador CMS