Ny kræftbehandling giver håb

En ny kræftbehandling kan give håb for patienter med en særlig og aggressiv type cancer

Offentliggjort Sidst opdateret

Personer med en aggressiv form af blodkræft har fået nyt håb, efter at to nye lægemidler er blevet godkendt til brug på britiske hospitaler.

Det skriver Daily Mail

Giver håb

Behandling med epcoritamab og loncastuximab tesirine kan give håb for patienter med en type non-Hodgkin lymfom, som dræber fire ud af ti inden for fem år efter diagnosen.

Efter godkendelsen kan britiske læger nu tilbyde DLBCL-patienter enten epcoritamab eller loncastuximab tesirine, når deres kræft ikke har reageret på mindst to andre behandlinger.

Leverer kemo til celler

Epcoritamab, som gives via månedlige injektioner, har vist sig at gøre 39 procent af patienterne kræftfri efter kun ti måneder. 

Loncastuximab tesirine, virker ved at søge efter proteiner på overfladen af kræftceller og levere kemoterapi til tumoren for at dræbe den.

Kan være en løsning

Dr. Dima El-Sharkawi, en konsulent hæmatolog ved Londons Royal Marsden NHS Foundation Trust, siger, at lægemidlerne kunne tilbyde en løsning for en femtedel af personer med DLBCL, for hvem ingen anden behandling har virket. 

Den standardbehandling, der er kendt som R-CHOP, kurerer omkring halvdelen af DLBCL-patienterne, men de resterende må søge alternative muligheder såsom en stamcelletransplantation. 

Håber at bliver kræftfri

Alexander Gudmestad, en 34-årig patient, oplevede først succes med R-CHOP, men hans kræft vendte tilbage. 

Efter at have flyttet til England og gennemgået CAR-T-terapi begyndte han på epcoritamab i oktober, og en nylig scanning har vist, at behandlingen har virket, og at han nu er kræftfri.

SKREVET MED HJÆLP AF KUNSTIG INTELLIGENS

Denne artikel er lavet med hjælp af kunstig intelligens fra Labrador og efterfølgende kvalitetssikret af en af vores journalister.

Powered by Labrador CMS