Kan give alvorlig sygdom

En særlig type fødevarer kan være farlig, lyder det fra Kræftens Bekæmpelse

Offentliggjort Sidst opdateret

Forskere advarer nu mod ultraforarbejdede fødevarer, der sniger sig ind i vores indkøbskurve og kan føre til alvorlige sygdomme som diabetes, hjerte-karsygdomme og fedme. 

Sådan skriver TV 2.

Påvirker tarmen

Anne Tjønneland fra Kræftens Bekæmpelse understreger vigtigheden af at læse varedeklarationer nøje, især hvis der er mere end fem ingredienser.

- Når vi spiser de ultraforarbejdede fødevarer, så går det ind og påvirker vores energiomsætning, og nogle af de her stoffer går ind og påvirker vores bakteriesammensætning i tarmen på en negativ måde, siger Anne Tjønneland.

Fokus på listen

Derfor bør de ultraforarbejdede fødevarer, som sodavand og chips, samt visse veggieprodukter, bør undgås.

Hvis man endelig skal spise forarbejdede fødevarer,  anbefaler hun i stedet produkter som sorte bønner og sardiner - da de er mindre forarbejdede. 

Fokus på ingredienslister er afgørende for at undgå negative sundhedseffekter.

Pølser er et eksempel på de særligt forarbejdede fødevarer.
Powered by Labrador CMS