Frederik hylder de danske atleter

Kong Frederik roste de danske OL- og PL-atleter, der torsdag var inviteret til reception på Fredensborg Slot

Offentliggjort Sidst opdateret

Kongelig reception for OL- og PL-deltagere

Kong Frederik og dronningen var værter ved en reception på Fredensborg Slot for at fejre de danske atleters præstationer ved OL og de paralympiske lege i Paris.

Kongen roste atleternes vilje og talent, og understregede hvor svært det er at nå til OL og PL, hvilket kræver exceptionel dedikation og hårdt arbejde.

Danmark vandt i alt 19 medaljer ved de to begivenheder, med ni medaljer fra OL og ti fra de paralympiske lege, hvilket blev fejret som en national triumf.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Kongeparret var torsdag eftermiddag værter ved en reception på Fredensborg Slot for de danske deltagere ved OL og de paralympiske lege i Paris.

Blandt de bedste

Kong Frederik hyldede de danske atleter i sin tale, og han roste dem for deres vilje og store bedrifter.

- I er blandt de bedste af de bedste. I får det til at se legende let ud, når I tager kampen i og på vandet, ved bordet og i ringen, på banen og på stadion, til hest og i kørestol.

Stor hyldest
Stor hyldest
Stor hyldest
Stor hyldest
Stor hyldest

Kræver vilje og talent

- I har brugt timer, dage og år på at forstærke en baghånd, fange en vind eller forfine et spring. For ingen kommer let til et OL og et PL. Det kræver vilje og talent ud over det sædvanlige, siger kong Frederik.

Ved OL hentede Danmark ni medaljer, mens det ved de paralympiske lege blev til ti medaljer.

Vi vinder alle

- Og så til jeres medaljer - dem kan I være kolossalt stolte af, det er jeg. Når I vinder, vinder vi alle.

- Når I tager en medalje hjem, kan jublen høres i hele rigsfællesskabet. Hver og en af jeres enkeltpræstationer samler os som nation, lyder det fra kong Frederik.

Powered by Labrador CMS