Bagedysten er tilbage: Tankerne går i kage døgnet rundt

Vilde oplevelser venter for de ti nye håbefulde deltagere i den nye sæson af "Den store bagedyst", spår sidste års vinder

Offentliggjort Sidst opdateret

Søde smil, skarpe snit og salte tårer rammer igen skærmen, når DR lørdag blænder op for den 13. sæson af den elskede kagekonkurrence "Den store bagedyst".

Her tager ti nye forventningsfulde amatørbagere atter livtag med den ene kringlede konditordisciplin efter den anden i et forsøg på at høste anerkendende nik fra de kræsne dommere.

Og ligegyldigt om cremerne skiller, eller både smag og finish spiller, så har deltagerne en potentiel livsomvæltende oplevelse i vente.

Terese Sau Hansen

 Sådan lyder det fra sidste års vinder, Terese Sau Hansen, der især imponerede dommerne med kreative mesterværker inspireret af billedkunsten, som hun til daglig er omgivet af gennem sit arbejde på kunstmuseet Trapholt i Kolding.

 - For mig har det været en af de største oplevelser nogensinde. Det har udviklet mig både personligt og bagemæssigt, siger hun og uddyber:

 - Du finder ud af, hvor langt ud du kan blive presset, og hvor langt du vil gå for noget, du drømmer om.

Når først du træder ind i programmets velkendte hvide bagetelt og trækker forklædet over hovedet, begynder en intens tid, hvor dine tanker kun kredser om en ting.

 - Du er konstant 24-7 inde i det her telt. Enten fysisk eller psykisk. For når du er hjemme, bager du eller skriver på opskrifter eller handler ind. Så jeg ved, hvor hårdt det har været for årets deltagere her i foråret under optagelserne, siger Terese Sau Hansen. 

FAKTA: Årets ti amatørbagere

* Julie, 29 år, Silkeborg. Til daglig driver hun sin egen skønhedssalon.

* Niklas, 30 år, Odense. Niklas arbejder som arkitekt.

* Shaun, 35 år, Skodsborg. Han er uddannet civilingeniør og arbejder som senioranalytiker i Danske Bank.

* Alan, 36 år, Solrød Strand. Er tidligere premierløjtnant i Forsvaret og arbejder i dag som leder i Københavns metrosystem.

* Emil, 18 år, Holstebro. Emil studerer på HF og går på designlinjen på Dansk Talentakademi.

* Emma, 22 år, Nørrebro. Hun studerer samfundsfag på Københavns universitet.

* Fatima, 23 år, Vejle. Fatima arbejder til daglig som lærervikar.

* Katja, 32 år, Randers. Hun arbejder som social- og sundhedsassistent.

* Sandra, 39 år, Them. Til daglig arbejder Sandra som jordemoder på regionshospitalet i Viborg.

* Pernille, 61 år, Sorø. Hun driver to virksomheder og arbejder derudover som negletekniker.

Kilde: dr.dk.

Konkurence og stærk sammenhold

 Men de mange timer bøjet over røremaskinen er det hele værd, understreger hun. Især på grund af det stærke sammenhold, der opstår under den hvide teltdug.

 - Det er en sjov konstellation at være i det her telt sammen med nogle fremmede mennesker, som du kommer utroligt tæt på utroligt hurtigt.

 - Konkurrencen er på den måde meget anderledes end andre, fordi det er dine venner, du pludselig er oppe imod, men man hjælper stadig hinanden og har det sjovt sammen, fortæller Terese Sau Hansen, der sidder klar foran fjernsynet, når programmets vært, Timm Vladimir, igen siger de berømte ord: "Klar, parat, bag!"

 - Jeg glæder mig sindssygt meget til at se, hvilke udfordringer deltagerne får, og jeg kommer helt sikkert til at tænke over, hvordan jeg selv ville løse dem. Jeg kommer til at se det helt anderledes nu end før, siger hun og griner.

Lørdag aften skal de nye deltagere bage sig til succes.

Ekstra dimension

Samtidig sender hun et godt råd af sted til de nye deltagere, der de næste mange uger pludselig går fra at være helt anonyme til så godt som allemandseje.

 - Det var rart for mig at se programmerne sammen med nogle andre, og se deres reaktioner på den boble, man har været inde i. Det giver en ekstra dimension, som er rigtig dejlig, siger Terese Sau Hansen, hvis liv stadig er præget af kage her et års tid, efter hun selv tonede frem på skærmen. 

 Hun har nemlig netop udgivet bogen "Bag kunsten", hvor hun har skabt en række opskrifter med udgangspunkt i 12 forskellige billedkunstneres værker.

 - Billedkunst bliver ofte anset for finkultur, mens bagning omvendt bliver set som noget mere lavkulturelt. Med bogen vil jeg gerne være med til at bryde nogle grænser mellem de to verdener, fortæller Terese Sau Hansen.

Fremover kommer der et nyt afsnit af "Den store bagedyst" hver lørdag på DR og DR TV.

 

Powered by Labrador CMS