Adam Price raser: -Hun krænker mit privatliv

Katherine Diez fortæller i ny bog blandt andet om detaljer fra sit samliv med kendte Adam Price.

Offentliggjort Sidst opdateret

Den kendte tv-kok og dramaforfatter Adam Price beskylder Kathrine Diez for "bevidst krænkelse" af privatlivets fred i ny bog, der udkommer på forlaget People's tirsdag.

- Meget af det beskrevne genkender jeg ikke, og jeg har ikke givet samtykke til, at hun må viderebringe sine subjektive beskrivelser eller fortolkninger af vores intime liv sammen. 

- Jeg er ikke den rette til at gøre mig klog på Kathrines bevæggrunde for at skrive, som hun gør, jeg kan blot konstatere, at hun bevidst har valgt at krænke privatlivets fred i forhold til mig 

Det skriver Adam Price på Instagram.

Dannede par i to år

Price dannede par med Kathrine Diez fra 2022 til begyndelsen af 2024, hvor Diez var centrum i en sag om plagiat i blandt andet Berlingske-klummer og opslag på sin Instagram-profil.

Den nye bog omhandler ifølge Politiken tiden op til plagiatsagen - og netop en tid hvor hun var i et forhold med Adam Price.

Kathrine Diez' nye bog er 182 sider lang og har fået titlen "I egen barm". 

Price skriver også på sin Instagram-profil sent mandag, at bogen har "nogle helt urimelige konsekvenser for de personer, der står mig nær".

OVERBLIK: Anmelderen Katherine Diez plagierede i 13 artikler

Katherine Diez udgiver tirsdag en bog om sit liv. I januar var hun hovedpersonen i en større plagiatsag.

Tidligere litteraturanmelder og klummeskribent Katherine Diez udgiver tirsdag bogen "I egen barm" på forlaget People's. 

Her fortæller Katherine Diez om sit liv op til den plagiatsag, der ramte hende i starten af 2024, og hvor hun ikke har udtalt sig offentligt siden, indtil hun tirsdag gav et interview til Politiken om bogen.

Få her et overblik over plagiatsagen:

* På den sociale platform Reddit begynder brugere i januar 2024 at skrive om, at passager i en række af Katherine Diez' klummer, anmeldelser og Instagram-opslag minder om noget, der tidligere er skrevet af andre.

* Efterfølgende går en række medier ind i sagen heriblandt Kulturmonitor. Mediet fremviser eksempler på, at Katherine Diez har lånt af andres tekster uden at kildehenvise. Hun har plagieret af tekster fra eksempelvis amerikanske universitetsstuderende og udenlandske medier, viser eksemplerne.

* Berlingske iværksætter 16. januar en intern undersøgelse af de klummer og litteraturanmeldelser, som Katherine Diez har skrevet for avisen som freelanceskribent fra 2018 til 2022.

* Katherinde Diez erkender 18. januar i et opslag på Instagram, at hun har haft "en uansvarlig, sløset og usystematisk arbejdsmetode, som har medført en række fejl, hvilket jeg dybt beklager". Hun kalder også sagen for sin "største professionelle lærestreg".

* Resultatet af Berlingskes undersøgelse, der bliver foretaget af graverjournalist på TV 2 Niels Lykke Møller, viser 13 eksempler på muligt plagiat i de 94 artikler, Katherine Diez har skrevet for avisen. Chefredaktionen på avisen vurderer, at der i alle tilfælde er tale om plagiat i større eller mindre grad.

* Også magasinet Elle laver en intern undersøgelse af Katherine Diez' artikler til magasinet. Her blev fundet plagiat i én artikel.

* I slutningen af januar skriver Berlingske, at Katherine Diez ikke har en bachelorgrad i dansk fra Københavns Universitet, som hun ellers har oplyst flere gange.

Kilder: Politiken, Berlingske, Kulturmonitor, Ekstra Bladet, Ritzau.

Fik uddrag af bogen

Ifølge Adam Price fik han kun forelagt et kort uddrag af Diez' nye bog.

- To hverdage inden den planlagte udgivelse fik jeg forelagt et kort uddrag af bogen, som jeg fik lov at læse overvåget af People's Press og Kathrines advokat, Heidi Højmark Helweg.

Han afviser at kommentere yderligere på nogen detaljer fra bogen.

- Jeg kommer selvsagt ikke til at kommentere yderligere på nogen detaljer fra bogen, idet jeg som nævnt betragter det som en krænkelse af privatlivets fred og dermed ikke anerkender præmissen om, at mit privatliv skal være samtaleemne i det offentlige rum.

- Jeg har endnu ikke taget stilling til, om krænkelsen skal have retlige konsekvenser, skriver han på Instagram sent mandag aften.

I februar konkluderede Berlingske, at avisens tidligere anmelder og klummeskribent Katherine Diez havde plagieret i 13 artikler. (Arkivofoto).I februar konkluderede Berlingske, at avisens tidligere anmelder og klummeskribent Katherine Diez havde plagieret i 13 artikler. (Arkivofoto). - Foto: Oscar Scott Carl/Ritzau Scanpix

Kokain misbrug, sexuele oplevelser og utryg barndom

I bogen fortæller hun ifølge Politiken blandt andet om et kokainmisbrug, voldsomt ubehagelige seksuelle oplevelser, en til tider utryg barndom, en giftig mediebranche og en spiseforstyrrelse.

- Som barn var jeg rædselsslagen for at begå fejl. Siden forsvandt jeg ind i en drømmeverden, hvor intet måtte gøre ondt. Jeg ville gøre alt for kærlighed, hvor kaotisk den end var, skriver Diez i bogen ifølge Politiken.

Ud over Adam Price har Kathrine Diez også tidligere dannet par med tidligere minister Dan Jørgensen (S).

Ifølge Politiken indeholder bogen en række private detaljer om både Adam Price og Dan Jørgensen.

Powered by Labrador CMS