Polak tiltalt for slag mod Mette Frederiksen

Københavns Byret skal 6. og 7. august afgøre, om 39-årig overfaldt statsministeren på Kultorvet i København

Udgivet Opdateret

En 39-årig mand er blevet tiltalt for vold mod statsministeren ved en episode på Kultorvet i København.

Det oplyser hans forsvarer til Ritzau.

Københavns Byret skal tage stilling til sagen ved to retsmøder den 6. og 7. august, oplyser advokat Henrik Karl Nielsen onsdag.

På vej til kaffeaftale

Episoden fandt sted sidst på eftermiddagen fredag den 7. juni, da Mette Frederiksen var på vej til en kaffeaftale med en veninde. 

Hun var ledsaget af livvagter, men alligevel lykkedes det for den nu tiltalte at komme tæt på hende.

Ifølge den sigtelse, som er blevet præsenteret ved tidligere retsmøder, blev hun tildelt et slag med knyttet næve på højre skulder.

Statsminister Mette Frederiksen var på vej til en kaffeaftale, da manden slog hende.

Nægter sig skyldig

Sigtelsen handler om overtrædelse af § 119 i straffeloven, der drejer sig om overfald på tjenestemand i funktion.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Manden har nægtet sig skyldig. 

Han, der er polsk statsborger, vil formentlig blive kræve udvist. I et retsmøde 20. juni sagde en anklager, at det var hendes klare opfattelse, at der vil ske udvisning med forbud mod indrejse i Danmark.

- Ikke politisk motiveret

Tidligere har advokat Henrik Karl Nielsen slået fast, at der ikke er tale om en politisk motiveret handling, såfremt hans klient findes skyldig.

- Anklagemyndigheden kan sidde og drømme om en straf på tre måneder, men retspraksis tyder på, at vi ligger på 40 dages fængsel, hvis han bliver dømt, har advokaten sagt i et retsmøde.

Under efterforskningen har politiet afhørt statsministeren. Hun har fortalt, at manden først sagde noget uforståeligt til hende og derefter slog.

- Slog igennem

Personen "slog igennem", skal hun havde sagt ifølge en politirapport, der er blevet oplæst i retten. Hun er ikke sikker på, om han rettede sit slag mod hendes ansigt.

Efter hændelsen, der fandt sted under valgkampen til EU-Parlamentet, aflyste Mette Frederiksen flere møder.

Den nu tiltalte har levet flere år i Danmark. Senest har han boet i et værelse i Brøndby. Forældrene og en bror opholder sig også i Danmark.

Skønnet beruset

Straks efter hændelsen blev han af betjente skønnet til at være beruset og muligt påvirket af stoffer.

Inden mødet med Mette Frederiksen havde han blandt andet stjålet alkohol i en Lidl-forretning.

Siden 8. juni har den 39-årige været varetægtsfængslet. Rettens begrundelse er, at han på fri fod kan tænkes at undgå den kommende straffesag.

Powered by Labrador CMS