Kvinde udsat for chok-forbrydelse

En 16-årig dreng sigtes og fængsles 

Offentliggjort Sidst opdateret

Gennem mere end 21 timer blev en 26-årig kvinde i weekenden holdt fanget i Københavnsområdet.

Det fremgår af en sigtelse mod en 16-årig dreng, som mandag blev fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret.

Drengen nægter sig skyldig, men blev varetægtsfængslet til foreløbigt 22. august.

En dommer i Københavns Byret har fængslet en 16-årig dreng i en sag om frihedsberøvelse af en kvinde. Drengen nægter sig skyldig. (Arkivfoto).

Tilfangetagelsen af kvinden skal være sket i samarbejde med flere andre gerningsmænd. Heriblandt en 22-årig mand, som søndag også blev fængslet til 22. august. Politiet har ikke oplyst, hvordan han forholder sig til sigtelsen.

Låste dørene

Ifølge sigtelsen blev kvinden frihedsberøvet lørdag omkring klokken 16.26 indtil søndag klokken 13.51.

Hun satte sig i København ind i en bil, som blev ført af den 22-årige mand, der herefter låste dørene. Han skal desuden have slået kvinden og udtalt, at det ville gå galt, hvis hun forsøgte at stikke af.

Herefter blev kvinden kørt til en lejlighed i Farum, hvor den 16-årige og 22-årige sammen med flere andre ukendte medgerningsmænd holdt hende fanget, lyder det i sigtelsen.

Truede med kniv

Desuden skal de have truet kvinden med at stikke hende med en kniv, hvis hun lavede ballade.

Det fremgår ikke af sigtelsen, hvad motivet til tilfangetagelsen er. Men Københavns Politi har oplyst, at frihedsberøvelsen relaterer sig til en sag om køb af narko.

- I lørdags fik vi en anmeldelse om en frihedsberøvelse af en kvinde i forbindelse med en sag om køb af narkotika.

16-årig anholdt

- Vi har efterforsket intensivt i weekenden, og natten til søndag kunne vi anholde en 22-årig mand, som søndag blev varetægtsfængslet i foreløbig 25 dage, skriver politiet på det sociale medie X.

Søndag eftermiddag kom der yderligere skred i sagen, da kvinden blev fundet i lejligheden i Farum, hvor også den 16-årige befandt sig.

KØBENHAVNS POLITI

Københavns Politi er Danmarks største politikreds målt på antallet af indbyggere, antallet af medarbejdere og på aktivitetsniveau i forhold til antallet af hændelser og anmeldelser.

Geografisk omfatter politikredsen København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør kommuner med i alt ca. 800.000 indbyggere.

Der er ca. 3.300 medarbejdere i Københavns Politi, heraf ca. 2.370 politiuddannede medarbejdere, ca. 90 politikadetter og ca. 180 juridiske medarbejdere ved anklagemyndigheden. Hertil kommer kontorfunktionærer og øvrige faggrupper.

Mere end 600 medarbejdere har deres daglige gang på Politigården i København. Herunder den centrale ledelse, administrationen, vagtcentral og servicecenter samt flere øvrige politiafdelinger. Politikredsens øvrige personale er fordelt over mange bygninger i hele politikredsen.

Kilde: Københavns Politi

Powered by Labrador CMS