Var du med til at slå rekorden

Mandag gik 113.000 passagerer gennem Københavns Lufthavns terminaler

Offentliggjort Sidst opdateret

Københavns Lufthavn har søndag og mandag registreret de to travleste døgn i lufthavnens historie målt på antallet af passagerer.

Det oplyser Københavns Lufthavn til TV 2 Kosmopol tirsdag.

Søndag lå passagertallet på 111.000. Antallet af passagerer steg mandag til 113.000.

SAS og Norwegian har øget aktiviteten "ganske markant" i forhold til sidste år. Det har været med til at tiltrække flere passagerer til Københavns Lufthavn, siger luftfartsanalytiker Jacob Pedersen. (Arkivfoto).

Den tidligere passagerrekord lå på 109.000 og er fra 28. juni 2019.

Jacob Pedersen, som er luftfartsanalytiker hos Sydbank, fortæller, at den nye rekord skyldes europæernes store rejselyst.

Flere i år

- Det er ferietrafik. Det er et spørgsmål om, hvad der er af spændende ruter. Der er flere i år, end der har været tidligere, og det gør, at danskerne rejser mere, end de har gjort før, siger han.

Ifølge Jacob Pedersen har SAS og Norwegian øget aktiviteten "ganske markant" i forhold til sidste år. Det har været med til at tiltrække flere passagerer til Københavns Lufthavn.

Luftfartsanalytikeren forventer, at antallet af passagerer i Københavns Lufthavn de stige yderligere de kommende år.

Vil stige

- Hvis vi kigger på sommerferieperioderne, så er vi i en situation, hvor efterspørgslen vil stige i de næste år. Det vil sige, at passagertallet vil være stigende i sommerperioderne.

Jacob Pedersen siger, at der tegner sig et andet billede uden for sommersæsonen.

- Det, vi oplever i øjeblikket, er, at mange europæere pludselig står i en ny virkelighed, hvor renterne på deres boliglån er steget ganske markant. Det kan betyde, at rejselysten, der er kørt i absolut højeste gear siden coronapandemien, tager et trin tilbage.

Stort nedbrud

Sidste uge blev lufthavne verden over ramt af et globalt it-nedbrud, som betød, at tusindvis af flyafgange blev aflyst, og passagerer dermed blev forsinket.

Ifølge luftfartsanalytikeren er det sandsynligt, at it-nedbruddet har været med til at øge trafikken i Københavns Lufthavn.

- Jeg har bekendte i Atlanta (i USA, red.), som har ventet på at skulle hjem søndag, og de er ikke kommet afsted endnu. Der er flere flyselskaber, som er alvorligt belastede af det her, siger Jacob Pedersen.

Powered by Labrador CMS