Så sjældent bør du spise takeaway
Helt ny undersøgelse bekræfter, hvad du måske godt vidste
En ny rapport fra DTU Fødevareinstituttet afslører, at takeaway-måltider i Danmark generelt er usunde, da de indeholder for meget salt og fedt samt for få kostfibre og grøntsager.
Og det gælder også, selv om du vælger en omgang sushi eller kylling i karry.
Sidstnævnte kan indeholde 15 gram salt, hvilket er tæt på tre gange det anbefalede dagsindtag.
Undersøgelsen, der analyserede 184 måltider, viser, at halvdelen af disse ikke overholder grænserne for mættet fedt, skriver dr.dk.
Portionsstørrelser vokset
Portionsstørrelserne er vokset betydeligt over de sidste 20 år.
En gennemsnitsfamilie køber nu 84 procent mere takeaway end for otte år siden.
Forsker Sisse Fagt anbefaler, at man begrænser sit indtag til højst en gang om måneden, da hyppigt forbrug kan bidrage til overvægt og hjerte-kar-sygdomme, skriver dr.dk.
- Det er ikke noget, man skal spise hver uge. Det er måske tolerabelt at spise en gang om måneden. Hvis du i øvrigt spiser pivsundt, så går det nok at spise to gange om måneden, men det er ikke noget, der skal spises på ugebasis, siger Sisse Fagt.