DMI: Nyt stort vejrskifte på vej

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut er der sommerligt efterårsvejr på vej - vi skal bare lige over en søndag, hvor Danmark bliver delt i to

Offentliggjort

Der er mere sommerligt efterårsvejr på vej mod Danmark i den kommende uge.

Men inden varmen for alvor kommer ind over landet skal vi have en søndag, hvor Danmark rent vejrmæssigt bliver delt i to.

Det skriver vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Lars Henriksen, på instituttets hjemmeside.

"Mod øst venter således en dag med masser af sol og temperaturer, der mange steder når op mellem 17 og 19 grader. Mens efterårssolen dominerer mod øst, er der lagt op til en noget mere skyet dag i den vestlige del af landet og måske et lille dryp fra oven. Ud på dagen går der sprækker i skydækket og solen vil efterhånden titte frem flere steder. Temperaturen vil her ligge på 14 til 17 grader, og vind er det ikke meget af, mest fra sydlig eller skiftende retninger", lyder prognosen for søndagens vejr.

Varme og sol på vej

Selv om mandag nok begynder noget blandet, så er der sommerligt vejr på vej ret hurtigt i den kommende uge.

'Der venter en nærmest sommerlig uge, med masser af sol og temperaturer, der mange steder når over 20 grader. Det sommerlige-efterårsvejr ventes at vare ved, i hvert fald til og med næste weekend, skriver Lars Henriksen.

Powered by Labrador CMS