Covid-19 farligere end influenza

Det fastslår nyt studie fra SSI

I løbet af september har alle, der er fyldt 65 år, modtaget en invitation til en gratis vaccination mod influenza og covid-19. Vaccinationsperioden varer fra 1. oktober til 20. december. (Arkivfoto).
Offentliggjort Sidst opdateret

Covid-19 har været relateret til mere end dobbelt så mange indlæggelser og dødsfald som influenza i de to første år efter covid-19 pandemien.

Det påviser Statens Serum Institut (SSI) i et nyt studie om covid-19 og influenza.

Studiet sammenligner sygdomsbyrden efter covid-19 og influenza.

Covid-19 udmærker sig ved både at føre til mere alvorlige indlæggelser om vinteren end influenza og samtidig også føre til indlæggelser om sommeren, skriver SSI.

I løbet af september har alle, der er fyldt 65 år, modtaget en invitation til en gratis vaccination mod influenza og covid-19. Vaccinationsperioden varer fra 1. oktober til 20. december. (Arkivfoto).

Ifølge SSI hører indlæggelser for influenza om sommeren til sjældenhederne.

Faldende

I studiet indgik hele den danske befolkning, heriblandt 24.687 personer, der var indlagt for covid-19, og 8682 som var indlagt for influenza mellem maj 2022 og juni 2024.

Studiet tager højde for forskelle i både alder, køn, vaccination mod covid-19 eller influenza, bopælsregion, underliggende sygdom og plejeboligstatus for ældre.

Selv om covid-19 af SSI fortsat betragtes som en mere alvorlig sygdom end influenza, er antallet af smittede og indlagte med sygdommen fortsat faldende, skriver SSI.

Statens Serum Instituts overvågning af covid-19 i spildevandet tyder dog på, at der fortsat er høje niveauer af smitte især i de kolde måneder.

Er vaccineret

- En ligetil forklaring på faldet i indlæggelser trods det høje smitteniveau er, at personer i risiko for et alvorligt forløb med covid-19 bliver vaccineret mod alvorlig sygdom gennem det årlige covid-19 vaccinationsprogram, siger seniorforsker og ph.d. Peter Michael Bager fra SSI’s Afdeling for Epidemiologisk Forskning i en pressemeddelelse fra SSI.

Ifølge ham understøtter studiet efterårets vaccinationer mod covid-19 og influenza.

Det er gratis

I løbet af september har alle, der er fyldt 65 år, modtaget en invitation til en gratis vaccination mod influenza og covid-19.

Vaccinationsperioden varer fra 1. oktober til 20. december.

Personer under 65 år med en kronisk sygdom og personer i risikogrupper er også omfattet af det gratis tilbud.

Powered by Labrador CMS