Sport

Yussuf Poulsen forstår skepsis før VM efter skadeshelvede

Yussuf Poulsen kan godt sætte sig ind i, hvorfor Kasper Hjulmand tøvede med at udtage ham til VM-truppen.

Yussuf Poulsen har stort set været fast inventar i fodboldlandsholdets trup siden debuten i 2014, men offensivspillerens VM-billet var alligevel i fare.

RB Leipzig-spilleren blev først udtaget som en af landstræner Kasper Hjulmands fem sidste brikker i VM-puslespillet, og Poulsen forstår godt landstrænerens sene udtagelse.

Efter at have overvundet endnu en drilsk muskelskade og være kommet tilbage på banen i Bundesligaen, blev danskeren ramt af et tilbagefald, og så kunne Hjulmand forståeligt nok ikke stille en VM-garanti.

– Jeg røg ind i nogle småproblemer, som heldigvis ikke var noget specielt. Hvis jeg var landstræner, havde jeg nok også lige løftet et øjenbryn med min historik det sidste år in mente.

– Jeg skulle overbevise Kasper Hjulmand om, at de her småproblemer kom, fordi jeg spillede for meget på for kort tid lige efter næsten fire måneders skadespause, siger Yussuf Poulsen fra landsholdets træningsanlæg i Qatar.

De muskulære problemer drillede ham også gentagne gange i sidste sæson. I bestræbelserne på at få bedre kontrol over det tilbagevendende problem har han blandt andet fået hevet sine visdomstænder ud.

Samtidig forløb hans genoptræningsplan efter en skade i juni hurtigere end forventet, så han overhovedet kunne nå at komme i betragtning til VM. Det stillede de første prognoser tvivl om.

– Nu er jeg forhåbentlig ude over at blive ved med at få muskelskader, siger Yussuf Poulsen.

Han har ingen problemer med at træne fuldt med forud for tirsdagens VM-premiere mod Tunesien.

– Der er absolut ikke noget, der forhindrer mig i at træne hernede, siger han.

Backen Alexander Bah var en anden af de fem spillere, der først blev udtaget kort før afrejsen til Qatar. Han kom med som truppens femte højrebenede back, og han var glad, men ikke helt overrasket over udtagelsen.

– Jeg havde hele tiden været i kontakt med Hjulmand omkring mine chancer. Han var meget ærlig, og jeg vidste godt, at der var en fin chance.

– Jeg var selvfølgelig glad, da han ringede og udtog mig. Vi havde lige vundet en kamp med Benfica, og jeg skulle rejse til Danmark ti timer senere. Det var lidt hektisk.

– Jeg skulle skynde mig at ringe til min familie, og jeg skulle også nå at have nogle timer på øjet, siger højrebacken med de fynske rødder.

Frederik Rønnow, Christian Nørgaard og Robert Skov tog hver især også en af de fem sidste VM-billetter.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker