Kriminal

Yderligere seks er anholdt i narkosag om 300 kilo kokain

Yderligere seks er anholdt i sag, hvor 300 kilo kokain blev forsøgt smuglet til Danmark i en container.

Seks personer er torsdag blevet anholdt i en sag, der drejer sig om 300 kilo kokain, der blev smuglet med container på et fragtskib.

Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en række tweets.

Samme sag gav den 18. oktober sidste år sammenlagt 111 års fængsel til 11 personer.

De seks personer bliver fremstillet i grundlovsforhør fredag. En syvende mand, der formodes at være bagmand, fremstilles in absentia – altså uden at være til stede, da han befinder sig i udlandet.

Politiet leder desuden efter en ottende person, der flygtede fra varetægtsfængsling, inden den først sag blev påbegyndt i byretten.

De 300 kilo kokain skulle smugles via fragtskib fra Brasilien. Men tyske toldere i Bremerhaven opdagede narkoen, og skiftede kokainen ud med uskadelige varer.

Derefter bragte et andet skib containeren til København, hvor politiet overtog den videre transport med lastbil til et firma i Hedehusene.

En drone hang i luften, og mange betjente var klar, da flere mænd nærmede sig containeren hos en værktøjsproducent 1. marts sidste år.

I efterforskningen op til den første sag har politiet kortlagt planlægningen i detaljer. Hvordan nogle mødte op i Københavns havn for at spotte containeren. Og hvordan andre købte tasker, som kokainen skulle fragtes væk i.

Desuden skulle en af bagmændene have været så ivrig efter at komme til containeren, at han for nå frem i tide prajede en taxa i Rødbyhavn og blev kørt til Ejby nær Glostrup.

Hemmelig kommunikation afslørede også betalingen. “To af de lange” skulle en af mændene således have for arbejdet. Det kan oversættes til to millioner kroner, fastslog Københavns Byret, da de 11 mænd blev dømt.

Flere af de dømte mænd har anket deres domme.

Politiet har døbt efterforskningen “Operation Container”.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker