Indland

Yderligere 15.475 PCR-prøver er coronapositive

På hospitalerne falder det samlede antal indlagte, der er testet positive for corona, med 42 til 1602.

Det seneste døgn har 15.475 PCR-prøver vist et positivt svar for corona.

Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) tirsdag.

De positive prøver er fundet blandt i alt 61.641 PCR-prøver. Det er de prøver, hvor man podes i svælget.

Det vil sige, at cirka 25 procent af PCR-prøverne har vist et positivt svar. Positivt forstået på den måde, at den testede har været coronasmittet.

Ud af de 15.475 positive prøver er der 856 tilfælde, hvor den smittede før har været testet positiv for corona.

På landets hospitaler er der tirsdag indlagt 1602 patienter med corona. Det er 42 færre end mandag.

Corona er ikke nødvendigvis årsag til indlæggelsen. For eksempel kan en patient være indlagt med et brækket ben og samtidig være coronasmittet.

Af de 1602 indlagte er 27 indlagt på intensiv. Af dem får 13 hjælp af en respirator.

Thomas Benfield, der er overlæge og professor ved infektionsmedicinsk afdeling på Hvidovre Hospital, siger, at mens flere af de indlagte, som er testet positive for corona, er indlagt af andre årsager, gælder det ikke i samme grad på intensivafdelingerne.

– På intensivafdelingerne gør det sig også gældende, at der er nogen, som er indlagt af andre årsager.

– Det er langt færre, end det vi ser uden for intensiv. Formentlig er det ni ud af ti af dem, der er indlagt på intensiv med covid-19, der også er syge af covid-19, siger han.

Thomas Benfield tilføjer, at det formentlig gælder for en ud af tre af de indlagte uden for intensiv.

Både for antallet af patienter på intensiv og i respirator er der sket fald i forhold til mandag – henholdsvis ti og to personer.

Tallene viser ifølge Thomas Benfield, at den seneste tids faldende smittetal er ved at kunne ses på intensivafdelingerne.

– Effekten af, at epidemien er aftagende, er længere tid om at slå igennem på intensivafdelingerne. Nu ser det ud, som om man er ved at gøre det.

– Men netop fordi man er mere alvorligt syg og længere tid indlagt, tager det også længere tid at få folk ud af intensivafdelingerne, siger han.

Yderligere 43 personer er registreret døde. Det er ikke sikkert, at coronavirus er dødsårsagen.

SSI har tidligere vurderet, at omkring halvdelen af dødsfaldene skyldes andre årsager end corona.

En person tæller med i statistikken over coronarelaterede dødsfald, hvis vedkommende er testet positiv for corona i en PCR-test, inden for 30 dage før døden indtræffer.

Desuden er kontakttallet beregnet til 0,8, skriver sundhedsminister Magnus Heunicke (S) tirsdag på det sociale medie Twitter. I sidste uge var kontakttallet 0,7.

Når kontakttallet er 0,8, vil det sige, at ti smittede i gennemsnit smitter otte andre Der er dog usikkerhed forbundet med tallet.

– Det tyder på, at epidemien fortsat er for nedadgående i Danmark. Lige nu falder antallet af nyindlæggelser. Samtidig ses indikationer på fald i antallet af covid-relaterede indlæggelser, skriver ministeren.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker