Kultur

X Factor-Kristoffer er pædagog: Jeg savner mine børn

Kristoffer Lundholm arbejder til daglig som pædagog i Aalborg. Det vante liv har han dog måttet lægge på hylden for en stund for at fokusere på "X Factor".

26-årige Kristoffer Lundholms hverdag har ændret sig markant, siden han tog til auditionen på sangkonkurrencen “X Factor”, hvor han nu er gået videre til programmets andet liveshow.

Inden hans liv pludselig centrerede sig om vokaler, koreografi og performance, arbejde han som pædagog på en skole i Aalborg. Deltagelsen i “X Factor” har dog betydet, at Kristoffer Lundholm nu for en periode bor flere hundrede kilometer fra hjemmet. Og det kan mærkes.

– Jeg savner mine unger, jeg savner mit arbejde, og jeg savner min hverdag. Det der med at skulle væk og have struktureret en ny hverdag, det kan godt være udfordrende. Men jeg er ved at være der, fortæller han.

Selv om afsavnet til hjembyen og tilværelsen dér har fyldt i tankerne, understreger han dog, at den rejse han er på med “X Factor”, er det hele værd.

– Jeg nyder det, og jeg tager det ind, fordi jeg synes, at det er megavigtigt. Nu er det dét her, jeg går efter, og jeg elsker hvert et sekund af det, lyder det.

Det var egentlig lidt af et tilfælde, at den 26-årige nordjyde fandt interessen for det musikalske. I mange år var han betaget af sportsverdenen.

– Men så fandt jeg en støvet guitar oppe på loftet, og så fandt jeg ud af, at jeg kunne synge. At jeg havde et eller andet. Og så har jeg bare kørt derfra, fortæller han.

Kristoffer Lundholm har gennem hele “X Factors” levetid siddet klistret til skærmen hver fredag, når programmet blev sendt. Når han så deltagerne på scenen, tænkte han “det kan jeg i hvert fald gøre lige så godt”.

Det var en del af motivationen for at tilmelde sig det populære program.

Men også timingen spillede ind. Det hele gik op i en højere enhed, fortæller Kristoffer Lundholm. Han var det rette sted i livet, chefen opfordrede ham til at udleve drømmen, og så kom nyheden om, at en ny dommer ville tiltræde programmet.

– At Simon (Kvamm, red.) i denne sæson er dommer, det var også noget af det, der gav mig et skub, siger han.

Til Kristoffer Lundholms held kunne Simon Kvamm også se potentialet i den 26-årige pædagog og endte altså med at blive hans mentor.

– Det er nærmest en eventyrfortælling. Det hele er forløbet, som jeg overhovedet ikke havde turdet drømme om, da jeg meldte mig til. Så at vi var på bølgelængde fra dag ét, det var bare et kæmpe plus, siger han.

Ved fredagens udsendelse af “X Factor” var det pigegruppen DiVERSE, som efter en duel i farezonen måtte tage afsked med konkurrencen. Gruppen havde Kwamie Liv som mentor.

Kristoffer Lundholm gik videre uden at ryge i farezonen. Han skal optræde ved programmets andet liveshow, der bliver sendt fredag klokken 20 på TV 2.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker