Sport

Wales slukkede 64 års VM-tørke: Vi vil være stolte for evigt

Ekstasen var tydelig hos Wales efter den første VM-kvalifikation siden 1958.

Da dommeren fløjtede af, løftede stadiontaget sig i Cardiff søndag aften.

Wales havde slået Ukraine 1-0 og dermed indløst sin første VM-billet siden 1958, hvor waliserne for første og hidtil eneste gang deltog i kampen om det mest fornemme landsholdstrofæ.

Glæden var da heller ikke til at tage fejl af hos anfører Gareth Bale, som med et frispark fremprovokerede det ukrainske selvmål, der afgjorde kampen.

– Det er svært at sætte ord på, siger 32-årige Gareth Bale ifølge Sky Sports.

– Det er det, vi har arbejdet for altid, og det er en fantastisk præstation at gøre det her for fansene, for nationen, for os selv og vores familier. Vi vil være stolte af det for evigt, siger han.

Wales’ modstander, Ukraine, har været det helt store samtaleemne op til søndagens afgørende playoffkamp.

Landet er under invasion af Rusland, der har lagt flere byer i ruiner, og det har betydet, at en stor portion sympati er blevet sendt i ukrainernes retning.

Trods de barske realiteter i hjemlandet spillede ukrainerne faktisk klart bedst, men måtte alligevel se sig slået af de defensivt orienterede walisere, der fik heftig opbakning af det røde menneskehav på tribunerne.

– Der var mange følelser i den her kamp, men vi klarede det formidabelt. Vi håndterede alle de udfordringer, ukrainerne gav os, siger Ben Davies.

Wales blev i høj grad reddet af keeper Wayne Hennessey, som flere gange agerede plankeværk med store redninger, der holdt Ukraine fra scoringer.

– Det er den bedste kamp, jeg har spillet i Wales-trøjen, siger målmanden.

– Vi er en lille nation, og det er stort at tage alle med til VM, siger han.

Wales kan nu se frem til at træde ind i VM’s gruppe B, hvor England, Iran og USA venter.

/ritzau/

Back to top button