Udland

Wagner-chef: Snarlig erobring af Bakhmut er usandsynlig

Bakhmut står hverken til at komme på russiske hænder i morgen eller i overmorgen, siger Wagner-gruppens leder.

Der er ikke korte udsigter til, at russiske styrker får løst opgaven med at erobre den østukrainske by Bakhmut, hvor krigen mellem Ukraine og Rusland for alvor har centreret sig de seneste måneder.

Det siger Jevgenij Prigozjin, som er chef for lejehæren Wagner-gruppen, ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

Gruppen har været en central del af Ruslands krig i Ukraine, og den står i forreste geled på russisk side i slaget om Bakhmut, en by i Donbas, hvor der før krigen boede omkring 70.000 mennesker.

Rusland har længe varslet, at en total erobring af byen har været forestående, men Prigozjin afviser nu, at det kommer til at ske inden for de næste par dage.

– Det er usandsynligt, at Bakhmut bliver erobret i morgen eller i overmorgen, skriver han på beskedtjenesten Telegram.

– Bakhmut er ikke blevet erobret endnu. Der er en forstad, som hedder Samolet. Det er en uigennemtrængelig fæstning, der udgøres af en række lejlighedskomplekser, som ligger sydvest for Bakhmut. De hårdeste kampe pågår der lige nu.

Bakhmut har været centrum for nogle af de blodigste slag i krigen mellem Ukraine og Rusland.

Analytikere har ifølge AFP sået tvivl om byens strategiske vigtighed, men en sejr i byen kan alligevel være en vigtig sejr for Rusland, der på det seneste har lidt flere overraskende nederlag på slagmarken.

Den russiske regering har længe hævdet, at de russiske styrker gjorde fremskridt i byen, og at en reel erobring var lige på trapperne.

Det fik torsdag Jevgenij Prigozjin til at tage til genmæle og afvise påstande om den seneste tids fremgang i Bakhmut.

Han kritiserede i samme ombæring forsvarsministeriet for fejlagtigt at portrættere russiske retræter som, at landets styrker skulle have indtaget nye positioner.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker