Sport

VM-holdet skal navigere uden om nerverne

Danmark er presset til sejr over Australien for at undgå VM-exit. Vigtigheden må ikke være forstyrrende og fremprovokere nervøsitet, siger Kasper Hjulmand.

Mange arbejdsdage i Danmark slutter formentlig før klokken 16 onsdag, så danskerne kan følge med i fodboldlandsholdets afgørende VM-gruppekamp mod Australien.

Opgørets betydning er enorm. Danmark skal vinde for at have en chance for at gå videre til ottendedelsfinalen – alle andre udfald er lig med VM-exit og en uventet fiasko.

Men på det danske VM-hold skal Kasper Hjulmand narre sine spillere til at tro, at det er en kamp som alle andre, for han vil for alt i verden undgå, at nerver hæmmer Danmarks præstation i Qatar.

Derfor er landsholdets forberedelser de samme som til enhver anden landskamp. Træningen før kampen er den samme, taktikken er grundlæggende den samme, og videoanalysen af modstanderen er af samme omfang som normalt.

– Den bedste måde at forberede sig på er at være 100 procent fokuseret på opgaven. Vi skal forberede os som til alle andre kampe. Vi analyserer vores modstander, træner godt og holder fokus på at løse en opgave. Det er den helt essentielle måde at forberede sig på til alle kampe uanset betydningen, siger Kasper Hjulmand.

Han påpeger, at det på ingen måde er uvant for spillerne at spille afgørende klubkampe eller bære nationens forventninger på skuldrene i landskampe.

– De er vant til at spille store kampe, de er professionelle og ved, at de skal løse en opgave. Vi går ikke og taler om alle mulige scenarier, for det handler om at forberede sig godt og være fokuseret på den opgave, der venter, siger Hjulmand.

Lidt som en modsætning til sine egne ord påpeger han dog også, at han ikke kun sætter onsdagens startopstilling ud fra taktiske overvejelser.

– Vi skal også sætte et hold, der kan håndtere, at alle følelser skal ganges med ti til et VM. Frygten for at tabe og sådan nogle ting er i spil, når man skal sætte et hold til en så vigtig kamp, siger landstræneren.

Unge Jesper Lindstrøm spillede Europa League-finale tidligere i år, og kort inden VM spillede han en afgørende gruppekamp om at gå videre i Champions League.

Den altid kække og afslappede Lindstrøm køber Hjulmands udlægning af, at ingen kampe er så vigtige, at det er et forstyrrende element i forberedelsen.

– Man vænner sig til det. Uanset hvad handler en kamp om, at man som spiller skal gøre alt for at hjælpe holdet til et godt resultat, siger Lindstrøm.

For at sikre friske hoveder og friske ben kunne landsholdsspillerne mandag selv bestemme, hvad de ville lave. De fleste valgte enten at træne lidt på fodboldbanen eller i holdets fitnessrum, men de fik også mulighed for at rense hovedet med andre aktiviteter.

– Nogle af os tog i et storcenter og så noget andet end hotellet. Nogle gange er det sundt at tænke på noget andet end fodbold, siger Jesper Lindstrøm.

Med egne ord råder Kasper Hjulmand over en skadesfri trup. I det kvarter af landsholdets træning, der tirsdag var åben for offentligheden, var alle spillere på banen. Her havde landstræneren tætte snakke med blandt andre Jens Stryger Larsen og Mikkel Damsgaard. Måske var det spil for galleriet.

Dansk Boldspil-Unions fodbolddirektør, Peter Møller, er sikker på, at Danmark slår Australien og avancerer til VM-ottendedelsfinalen. Ellers får DBU travlt med at skaffe transport til hjemrejsen.

– Vi skal simpelthen kunne slå Australien. Der er ikke nogen, der er interesseret i at rejse hjem på torsdag, og det er heller ikke en tanke, der er på holdet.

– Alle er sikre på, at vi kan slå Australien, så vi kan komme i ottendedelsfinalen. Det er det eneste scenarie, vi kan bruge til noget, så det er dejlig simpelt, siger Peter Møller.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker