Sport

Vinicius kalder Spanien et land bestående af racister

Ligaen synes, det er normalt, fodboldforbundet det samme, og modstandere opfordrer til det, siger Vinicius.

Vinicius Junior, Real Madrids stjernekantspiller fra Brasilien, tager sent søndag aften bladet fra munden og taler ud om kampen mod Valencia, hvor han ifølge sig selv igen blev udsat for racistiske tilråb på banen.

– Det var hverken første, anden eller tredje gang. Racisme er normalt i La Liga, skriver brasilianeren på Instagram.

– Ligaen synes, det er normalt, fodboldforbundet gør det samme, og modstandere opfordrer til det.

Vinicius Junior har flere gange tidligere været udsat for racisme i La Liga.

– Mesterskabet, som plejede at tilhøre Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo og (Lionel, red.) Messi, tilhører i dag racisterne.

– Et smukt land, som tog mig ind, og som jeg elsker, men, som jeg har accepteret, eksporterer et image af racisme til verden.

Brasilianeren beklager sig over de spaniere, som måtte føle sig ramte af hans udtalelser, fordi de ikke føler sig som racister, men fastholder, at det er det billede, som Spanien har i hans hjemland.

– Den dag i dag er Spanien i Brasilien kendt som en nation af racister, skriver han.

– Og med alt det der sker på ugentlig basis, kan jeg ikke forsvare det – jeg er enig. Men jeg er stærk, og jeg kommer til at kæmpe hele vejen til enden mod racisterne. Selv om den ligger langt væk.

Vinicius Junior var ved at ende i karambolage med Valencias tilskuere, da Real Madrid søndag aften var på besøg på Estadio Mestalla.

Gæsternes stjernespiller var nærmest helt ude på tilskuerrækkerne og pegede ivrigt ud mod en person, der ifølge ham havde råbt efter ham eller gestikuleret til ham.

La Liga vil nu indlede en undersøgelse af situationen, som ifølge flere Real Madrid-spillere handlede om, at Vinicius Junior blev udsat for racisme.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker