Sport

Vingegaard ser bedre muligheder i Tourens bjergfinale

Danskeren mener, at torsdagens store bjergetape passer ham bedre end etapen onsdag, hvor han blev toer.

Jonas Vingegaard lever fint med, at han tabte kampen om sejren på 17. etape til rivalen Tadej Pogacar.

Det lykkedes ham nemlig at holde sig klos op ad sloveneren helt til målstregen, og dermed satte han kun fire bonussekunder til i forhold til Pogacar i kampen om den gule førertrøje.

At Vingegaard endnu engang blev overspurtet af Pogacar, kommer ikke bag på ham. Det stejle målstigning i Peyragudes er ikke danskerens kop te.

– En afslutning som denne passer mig ikke særlig godt. Den minder om Planche des Belles Filles, og jeg tror, at etapen torsdag til Hautacam vil passe mig bedre.

– Det var en hård dag, for Tadej kom med nogle gode angreb, Men dem var jeg heldigvis i stand til at besvare, siger Jonas Vingegaard.

På opløbsstrækningen kunne det se ud, som om Pogacar narrede Vingegaard til at åbne spurten langt udefra, så han – ligesom på Planche des Belles Filles tidligere i løbet – kunne komme drønende bagfra.

Men det var nu helt efter planen at tage initiativet, da afgørelsen skulle falde, siger Vingegaard.

– Jeg åbnede, for jeg ved godt, at jeg er mindre eksplosiv end Tadej. Derfor passer en lang spurt mig bedre, forklarer han.

Lidt overraskende måtte han se Pogacars stærkt decimerede hold med kun fire ryttere dominere etapen og sætte rivalerne under et voldsomt pres.

Vingegaard selv var isoleret uden hjælpere allerede 25 kilometer før mål, hvor han måtte følge hjulet på Pogacar og denne stærke holdkammerat Brandon McNulty.

– Hvis man har problemer, er det ikke fedt at være isoleret med to. Men ellers er det okay. Hvis de begyndte at angribe mig, skulle jeg kun følge Tadej.

– Jeg har stadig fuld tillid til mit hold, der også kørte en stærk etape, siger Vingegaard.

Ligesom mange andre kom det bag på ham at se sin landsmand Mikkel Bjerg springe ud som stærkt kørende bjerghjælper for Pogacar.

– Jeg må sige, at jeg var overrasket, da han begyndte at køre. Han kørte virkelig stærkt, og jeg tænkte “hm”. Det var meget imponerende, at han sad der, da der kun var 20 ryttere tilbage, siger Vingegaard.

Inden løbets sidste bjergetape torsdag har han et forspring på 2 minutter og 18 sekunder til Pogacar.

/ritzau/

Back to top button