Udland

Vietnameser idømt 13 års fængsel for smugling af elfenben

Vietnam er transitland for elfenben fra Afrika, som sælges i Kina og USA. Mand indsmuglede næsten ti ton.

En domstol i Vietnam har idømt en mand 13 års fængsel for at have indsmuglet næsten ti ton elfenben, horn fra næsehorn, skæl fra bæltedyr, løveknogler og andre dele fra truede dyrearter i Afrika.

Det oplyser myndighederne i Hanoi.

En domstol i den centrale kystby Da Nang fandt 33-årige Nguyen Duc Tai skyldig i smuglingen fra Afrika til Vietnam i 2021.

Vietnam er transitland for elfenben fra afrikanske elefanter. Tidligere i denne måned blev der beslaglagt 600 kilo elfenben i to af Vietnams havne.

Elfenben bliver købt af folk i Kina, USA og Vietnam, hvor mange tror, at det har medicinsk værdi.

De afrikanske elefanter er på listen over truede dyrearter.

Det fremgår af den internationale naturbeskyttelsesorganisation IUCN’s røde liste over truede arter. Den afrikanske skovelefant blev i 2021 kategoriseret som “kritisk truet”. Det er kategorien lige før, den menes at være “udryddet i den vilde natur”.

Den afrikanske savanneelefant er også på listen som en truet dyreart.

Skovelefanterne lever i tropiske skove i Centralafrika og Vestafrika. Over en periode på 31 år er bestanden reduceret med 86 procent, skrev IUCN i 2021. Savanneelefanten er reduceret med mindst 60 procent over de seneste 50 år.

Det anslås, at der over hele Afrika i dag er omkring 415.000 elefanter tilbage. Krybskytteri udgør en stadig udrydningstrussel for dem.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker