Sport

Viborg presser træner til at bruge keepertalent og øge salgspris

Viborg-ledelsen presser på for, at 22-årige Lucas Lund skal vogte målet i stedet for klubbens andre keepere.

Normalt er det cheftræneren, der vælger spillerne og sætter holdet i de bedste danske fodboldklubber.

Men i Viborg har der været et stort pres på klubbens skiftende cheftrænere for at give den 22-årige målmand Lucas Lund spilletid fremfor klubbens andre målmænd.

Det fremgår af en dokumentar fra TV Midtvest, der har fulgt superligaklubben over en længere periode.

I en optagelse fra et bestyrelsesmøde fortæller sportschef Jesper Fredberg, at den tidligere Viborg-træner Jacob Neestrup fik en direkte ordre om, at Lucas Lund skulle stå på mål.

– Inden Nees (Neestrup, red.) blev ansat, får han at vide, at det er Lucas Lund, der skal stå.

– Det kan godt ske, at vi synes, at der er en, der er bedre, men det er et valg fra vores side, for det er simpelthen en del af vores strategi, siger Jesper Fredberg på mødet.

I tv-dokumentaren uddyber direktør Morten Jensen, at spilletiden kan være med til at øge salgsværdien af Lucas Lund. Spilletiden kan måske bringe ham i spil til en EM-slutrunde på U21-niveau, hvilket klubben håber på.

– Kan Lucas Lund komme med på U21-landsholdet, komme med til en slutrunde, jamen så er der større muligheder for, at vi kan cashe in på nogle transferindtægter, siger Morten Jensen.

I tv-dokumentaren ses sportschef Jesper Fredberg også under en samtale med den nu tidligere cheftræner Lars Friis, hvor de to diskuterer konkurrencen på målmandsposten.

Her nævner Lars Friis, at det bliver sjovt at se, hvordan konkurrencen mellem Lucas Lund og reserven Mikkel Andersen falder ud i januar.

I den forbindelse får cheftræneren besked på, at Lucas Lund skal stå på mål, hvis træneren vurderer, at de to målmænd er lige gode. Sportschefen er dog med på, at den bedste skal have pladsen.

Da Jacob Friis i februar overtog cheftrænerposten fra Lars Friis fik den nye cheftræner også at vide, at klubben gerne ser, at Lucas Lund vogter målet.

– Er det Mikkel Andersen eller Lucas Lund, så tager du fandeme Lucas Lund. Spil da ham ind for guds skyld. Det vil vi hellere have. Og taber vi, så er der ingen, der peger fingre af dig.

– Vi skal have de gode, unge igennem, for det er dem, der gør at vi kan generere økonomi. Det kan gøre, at vi kan købe lidt bedre spillere, og så bliver det lidt sjovere, og vi kan lægge flere lag på, siger Fredberg til Jacob Friis i tv-dokumentaren.

Lucas Lund har stået størstedelen af kampene for Viborg i denne sæson i Superligaen, hvor oprykkerholdet endte på syvendepladsen.

Det er i alt blevet til 26 kampe for målmanden, mens 33-årige Mikkel Andersen vogtede målet i seks kampe i en periode i efteråret, hvor Lucas Lund var skadet.

Viborg spiller søndag en kamp om europæisk deltagelse i næste sæson.

/ritzau/

Back to top button