Sport

Verdensstjerne glæder sig til gensyn med dansk fanatisme

Wout van Aert var imponeret over menneskemylderet langs vejene, da han kørte Danmark Rundt for fire år siden.

For Wout van Aert bliver Tour de France-dagene i Danmark ikke alene en kamp om etapesejre og potentielt en tidlig gul trøje i løbet.

Det bliver også et gensyn med det land, hvor han i 2018 brillerede i Danmark Rundt.

Og det er ikke kun, fordi det var karrierens første etapeløbstriumf, at oplevelsen på den danske asfalt gjorde et stort indtryk på belgieren, der i dag er en etableret verdensstjerne på landevejene.

– Dengang var det helt nyt for mig, og det var første gang, jeg var i landet. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle forvente, men jeg var virkelig overrasket over, hvor mange der stod ved vejene og den entusiasme, der var.

– Løbet var enormt intenst og på et højt niveau. Samtidig var det et flot landskab, som jeg glæder mig til at se igen.

– Med start i hovedstaden forventer jeg igen mange mennesker langs ruten. Jeg ser virkelig frem til det, siger Wout van Aert, der fik en forsmag på, hvad der venter, under onsdagens euforiske holdpræsentation i Tivoli.

I mange måneder har han sigtet mod 1. juli og enkeltstarten i København.

At en mindre knæskade forhindrede ham i at stille op ved de belgiske mesterskaber i sidste weekend, er en streg i regningen. Men den forhindrer ham ikke i at drømme stort.

– Fra starten af denne sæson har jeg set det som et stort mål at vinde den første etape og dermed tage den gule trøje.

– Ruten er virkelig fin. Vi kører i centrum af en storby. Det bliver noget af en scene. Samtidig er etapen længere end en normal prolog, og det passer mig godt.

– Min skade har godt nok gjort det lidt svært at holde blikket rettet mod det i den seneste uge. Men jeg har brugt mange timer på enkeltstartscyklen, så jeg vil ikke lade mig slå ud af et enkelt tilbageslag, siger Wout van Aert.

Den 27-årige belgier er før fredagens start i København noteret for seks individuelle etapesejre i Tour de France-sammenhæng.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker