Politik

Venstres nummer to har besøgt Ellemann: Han er i bedring

Troels Lund Poulsen har fungeret som både økonomiminister og forsvarsminister, siden Ellemann blev sygemeldt.

Det er klogt, at Jakob Ellemann-Jensen først vender tilbage til sit arbejde på Christiansborg, når han er helt klar. Det oplyser fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), som selv har bedt om en mere holdbar løsning.

Derfor helliger han sig posten som forsvarsminister, mens regionsrådsformand Stephanie Lose (V) bliver midlertidig økonomiminister. De har begge talt med Ellemann om det.

– Jeg har for nylig mødtes med Jakob, og han er i bedring og glæder sig til at komme tilbage, og det gør vi også i Venstres folketingsgruppe og i regeringen, skriver Troels Lund Poulsen på Facebook.

Troels Lund Poulsen har fungeret som forsvarsminister, siden Jakob Ellemann-Jensen blev sygemeldt med stress den 6. februar i år.

I den samme periode har Troels Lund Poulsen også passet sit arbejde som økonomiminister. Det har været en travl periode, betoner han.

– Jeg har mærket efter og har vurderet, at det er nødvendigt, at jeg dedikerer mig endnu mere til arbejdet i Forsvarsministeriet samt arbejdet i regeringsledelsen, indtil Jakob Ellemann vender tilbage, skriver han.

Troels Lund Poulsen har som nummer to på Christiansborg stået for Venstres arbejde i regeringen, mens Stephanie Lose som næstformand har stået for det organisatoriske.

Derfor er Stephanie Lose blevet bedt om at indtræde i regeringen som fungerende økonomiminister. I den forbindelse har hun søgt om orlov fra sin stilling som formand for regionsrådet i Region Syddanmark.

Stephanie Lose understreger dog, at hun “helt sikkert” vender tilbage til regionsrådet.

– Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at Jakob vender stærkt tilbage, og jeg skal derfor heller ikke være en del af regeringen permanent, skriver hun i et opslag på Facebook.

Som fungerende forsvarsminister skal Troels Lund Poulsen stå i spidsen for forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig. Desuden skal han have styr på økonomien i Forsvaret.

Forliget skal gerne være på plads, inden Nato holder det næste topmøde i juli, har Troels Lund Poulsen tidligere sagt.

Senest er forhandlingerne blevet udskudt til “et godt stykke hen på foråret”. Årsagen til udskydelsen var blandt, at Rigsrevisionen har rettet kritik mod Forsvarsministeriets økonomistyring.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker