Udland

USA’s finansminister: Global økonomi er stærkere end frygtet

Trods Ruslands krig i Ukraine står verdensøkonomien nu stærkere end ventet for få måneder siden, vurderer USA.

Det ser bedre ud end frygtet i den globale økonomi. Og det, til trods for at økonomien har været under pres dels som følge af et par år med coronapandemien samt Ruslands krig i Ukraine.

Det konstaterer USA’s finansminister, Janet Yellen, forud for et møde med G20-landenes finansministre torsdag i Bengaluru i Indien.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Yellen er verdensøkonomien på nuværende tidspunkt “et bedre sted, end mange forventede for få måneder siden”.

– I efteråret var vi bekymrede over en markant økonomisk opbremsning på tværs af verden. Udfordringerne, vi står overfor, er reelle, og fremtiden er altid usikker, men udsigterne er forbedret, lyder det fra finansministeren.

G20 udgøres af finansministre og centralbankchefer fra 19 af verdens væsentligste økonomier samt EU.

De mødes torsdag i Indien for at diskutere den aktuelle økonomiske situation.

Janet Yellen slår samtidig fast, at udlandets sanktioner mod Rusland virker efter hensigten. Sanktionerne er blandt andet rettet mod russiske selskaber og medlemmer af den russiske elite.

Derudover har sanktionerne bremset eksporten af varer fra udlandet til Rusland. Sanktionerne er blevet indført, efter at Rusland invaderede Ukraine i slutningen af februar sidste år.

– Som jeg ser det, har vores sanktioner indtil videre haft en meget markant, negativ effekt på Rusland.

– Mens den russiske økonomi på visse områder har klaret sig bedre end umiddelbart forventet, kører Rusland nu med et markant budgetunderskud, siger den amerikanske finansminister.

Konkret peger Yellen på, at Rusland har problemer med at skaffe nødvendigt krigsmateriel og reservedele til blandt andet kampvogne.

Forud for mødet i G20-regi mødtes Yellen med finansministre og bankchefer fra det mere eksklusive G7-samarbejde. G7 består af syv af verdens førende økonomier.

Her har landene diskuteret, hvorvidt der skal indføres yderligere sanktioner mod Rusland.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker