Udland

USA’s ældste kongresmedlem træder tilbage i 2024

89-årige Dianne Feinstein har været senator i Californien siden 1992. Næste år genopstiller hun ikke.

Det ældste medlem af USA’s Kongres, den 89-årige senator Dianne Feinstein fra Californien, vil ikke genopstille som kandidat næste år.

Det annoncerer hun tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Dermed lakker en epoke mod enden i Californien, hvor Dianne Feinstein siden 1992 har siddet på en af de to senatorposter.

Samtidig er vejen banet for, at nye demokratiske kandidater kan kæmpe om en eftertragtet senatorpost i USA’s mest folkerige delstat.

Feinstein er i flere år blevet opfordret til at trække sig fra sin post, skriver Reuters. Sidste år bragte flere medier også historier om, at den 89-årige senators hukommelse hastigt var ved at blive svækket.

Feinstein beskrives tirsdag i flere amerikanske medier dog samtidig som en særdeles indflydelsesrig skikkelse i amerikansk politik.

Nyhedsbureauet AP skriver om hendes varslede farvel:

– Det signalerer enden på en banebrydende politisk karriere, der har varet seks årtier, og hvor hun har nedbrudt kønsbarrierer og efterladt et aftryk på politiske kampe om abortrettigheder, våbenkontrol og miljøbeskyttelse.

Feinstein har været politisk aktiv siden 1960’erne og blev blandt andet valgt som San Franciscos første kvindelige borgmester i 1978.

Hun var også den første kvinde til at sidde i Senatets retsudvalg.

Dianne Feinstein blev senest valgt som senator i 2018 og har næste år siddet på posten endnu en seksårig periode og 32 år i alt.

En afløser skal findes ved Californiens senatsvalg den 5. november 2024.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker