Udland

USA vil ramme Ruslands krigsmaskine med nye sanktioner

Nye sanktioner fra USA skal lægge yderligere pres på Rusland og lukke smuthuller i hidtidige sanktioner.

USA retter nye sanktioner mod den russiske “krigsmaskine”.

Det siger en højtstående amerikansk embedsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Meldingen kommer fredag lokal tid forud for et G7-topmøde i Japan, som USA’s præsident, Joe Biden, deltager i.

Alle G7-landene er på vej med flere sanktioner mod Rusland, siger embedsmanden, der udtaler sig til journalister på betingelse af anonymitet.

Vedkommende betegner den kommende pakke af sanktioner fra USA som noget, der vil “gøre det endnu sværere for Rusland at holde sin krigsmaskine i gang”.

– Det vil afskære omkring 70 foretagender fra Rusland og andre lande fra at modtage amerikansk eksport, siger embedsmanden.

– Dertil kommer op mod 300 nye sanktioner mod enkeltpersoner, firmaer, skibe og fly.

De nye sanktioner har også til formål at lukke de smuthuller, der har gjort, at Rusland har været i stand til at omgå nogle af de hidtidige sanktioner, siger embedsmanden ifølge nyhedsbureauet dpa.

Også Storbritannien har på G7-topmødet lanceret en række nye sanktioner mod Rusland. De er specifikt rettet mod den russiske mineindustri og skal ramme import af mineraler som aluminium, diamanter, kobber og nikkel.

– Som dagen i dags sanktioner demonstrerer, står G7-landene samlet mod truslen Rusland og urokkeligt på vores støtte til Ukraine, siger Storbritanniens premierminister, Rishi Sunak, natten til fredag dansk tid.

Lederne af syv af verdens førende industrilande – også kendt som G7 – er samlet i byen Hiroshima i Japan, hvor de fredag formelt indleder et topmøde.

Højt på dagsordenen står spørgsmålet om, hvordan man kan forsøge at lægge yderligere pres på Rusland som følge af den russiske krig mod Ukraine.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, ventes at tale til deltagerne ved topmødet via video.

Lederne skal også drøfte Kinas stigende militære og økonomiske magt i løbet af de tre dage, topmødet varer.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker