Udland

USA efterforsker et Boeing-flys pludselige dyk på 434 meter

Et Boeing 777-fly tabte sidste år pludselig 434 meters højde. USA efterforsker nu, hvordan det kunne gå til.

USA iværksætter en efterforskning af et Boeing 777-fly, som i december pludseligt og i 21 sekunder dykkede mod havets overflade, inden det fik rettet op omkring 240 meter over vandspejlet.

Det oplyser Det Nationale Transportsikkerhedsråd (NTSB) ifølge nyhedsbureauet Reuters tirsdag.

Myndigheden står for at efterforske større uheld i forbindelse med trafik, typisk luftfart og skibstrafik.

Hændelsen fandt sted 18. december, kort efter at Boeing-flyet, som opereres af United Airlines, fløj fra Kahului, som ligger i den amerikanske delstat Hawaii.

Mediet Air Current, som skriver om luftfart, skrev i december, at 777-flyet var dykket til bare 243 meter over Stillehavets overflade.

Helt præcist hvad NTSB skal efterforske er endnu uklart. Det står heller ikke umiddelbart klart, om det skal undersøges, om nogen kan holdes juridisk ansvarlig for hændelsen.

Hændelsen blev også beskrevet af det amerikanske medie CNN.

En af passagererne på flyet, Rod Williams, fortalte dengang, at han og hans familie var om bord. Ifølge ham steg flyet i højden med usædvanlig hast i et par sekunder efter takeoff.

– Det føltes, som når man er på vej op på det øverste punkt på en rutsjebane, sagde Williams.

– Man kunne høre flere skrig om bord på flyet. Alle vidste, at der var noget, som ikke var, som det skulle være, eller i det mindste at det ikke var helt normalt, fortalte han.

Flyet vendte derefter pludseligt snuden nedad, inden det ifølge Williams dykkede i otte til ti sekunder, inden snuden blev vendt opad, og flyet igen kunne stige.

United Airlines har ifølge CNN allerede påbegyndt dets egen efterforskning.

Hændelsen ligner ved første øjekast det, der skete for et fly fra den qatarske hovedstad, Doha, til København i Danmark i sidste måned.

10. januar tabte et Boeing 787-8-fly fløjet af Qatar Airways pludselig 300 meters højde på 24 sekunder kort efter afgang fra Doha.

Flyet faldt til knap 260 meters højde, før det begyndte at stige. Det ankom sikkert til København seks timer senere.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker