Sport

Ung fynbo bliver firer i EM-svømmefinale

Thea Blomsterberg blev nummer fire i finalen i 200 meter brystsvømning ved EM i Rom.

Tæt på, men alligevel et stykker derfra.

Thea Blomsterberg kunne kortvarigt skimte en EM-medalje i horisonten, da hun mandag deltog i finalen i 200 meter brystsvømning ved europamesterskaberne i Rom.

Men det endte med en fjerdeplads for fynboen, som dog kan rejse hjem fra EM med en ny personlig rekord på distancen.

Den satte hun, da hun søndag kvalificerede sig til finalen. Men 20-årige Blomsterberg kunne ikke helt matche den bedrift mandag.

Efter de første 50 meter var fynboen nummer syv, men så begyndte Blomsterberg at komme lidt længere frem. Halvvejs lå hun på femtepladsen.

Med 50 meter tilbage vendte Blomsterberg som nummer fire, og så kunne hun skimte en medalje. Men det var aldrig rigtig tæt på.

Blomsterberg sluttede i tiden 2 minutter og 25,57 sekunder. Det var kun 0,13 sekunder fra søndagens personlige rekord, men næsten halvandet sekund efter Kotryna Teterevkova, som endte med bronze.

Schweiziske Lisa Mamie tog guld foran hjemmebanehåbet Martina Carraro.

– Det var så fedt, der var vildt god stemning – især fordi der også var to italienere i finalen, men også bare generelt. Det er min første EM-finale, og det er virkelig stort, siger Blomsterberg efter finalen.

Rikke Møller Pedersen er indehaver af den europæiske rekord i 200 meter brystsvømning, som stadig er på 2 minutter og 19,11 sekunder, ni år efter at danskeren satte den.

Mandag aften svømmede Julie Kepp Jensen sig i finalen i 50 meter fri efter at være blevet nummer fire i sin semifinale. Finales finder sted tirsdag klokken 18.07.

/ritzau/

Back to top button