Indland

Undervisningsminister: Forkert at ældre elever skal opdrage yngre

Rosenkrantz-Theil er glad for kostskoles farvel til præfekt-ordning, men siger tilsyn med skole fortsætter.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) glæder sig over, at bestyrelsen på Herlufsholm har besluttet at afskaffe skolens omdiskuterede præfekt-ordning.

Det skriver hun i et opslag på Facebook.

– Det er en fundamentalt forkert og forbundet med stor risiko for mobning, vold og usunde magtforhold at sætte store børn til at have ansvaret for at opdrage og sanktionere mindre børn, skriver hun.

Ministeren skriver også, at de ændringer, som bestyrelsen lørdag har meldt ud, ikke ændrer ved, at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet fortsat fører tilsyn med skolen. Herlufsholm har været under tilsyn siden december sidste år.

Styrelsen har siden december bedt Herlufsholm om to redegørelser for elevernes trivsel. Den seneste kom 3. maj. Her skriver skolens ledelse, at der iværksættes en uvildig advokatundersøgelse.

Børne- og undervisningsministeren er indkaldt til et lukket samråd af Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti. Her skal hun redegøre for, hvad hun konkret har vidst om forholdene på kostskolen, inden sagen begyndte at rulle.

Indkaldelsen til samråd kom efter, at en række tidligere elever på Herlufsholm fortalte om en voldelig kultur på skolen i en TV 2-dokumentar.

/ritzau/

Back to top button