Morten Troldtoft, der blev kendt for at skyde en ulv i foråret 2018, står nu frem og fortæller hvorfor han skød en ulv, og det sker i programmet Ulveland på TV2.

I foråret 2018 skød og dræbte Morten Troldtoft en ulv uden for byen Ulfsborg i Vestjylland, og nu fortæller han for første gang hvorfor han gjorde det.

Det sker i forbindelse med programmet Ulveland, der sendes på TV2, hvor den 66-årige vestjyde giver sin forklaring på ulvedrabet.

For første gang står den 66-årige mand frem og fortæller, hvorfor han skød en ulv i foråret sidste år.

Det handlede blandt andet om frygten for ulven, forklarer han i programmet.

– Det var ikke rimeligt, at vi skulle være nervøse, hver gang vi gik ud, fordi vi rendte på sådan en skiderik. Vi har jo haft den gående her i haven, og jeg går i mørke frem og tilbage mellem bygningerne, fordi jeg skal ned at kigge til halmfyret, siger Morten Troldtoft.

– Du ved da aldrig, hvornår den er der. Det kan da godt være, at den ikke æder mig, men det kan da også godt være, at den gør. Den usikkerhed er da absolut ikke rar at have med at gøre, siger han.

Morten Troldtoft skød ulven på en mark ved Ulfsborg, og det skete med en jagtriffel, som han affyrede mens han sad i sin bil.

Det forklarer han med dårligt helbred på det tidspunkt.

På spørgsmålet om Morten Troldtoft fortryder ulvedrabet, svarer han:

– Nej, det ved jeg ikke rigtig, hvad man skal sige til. Det afhænger lidt af, hvad man lægger i ordet fortryde, ikke? Jeg havde da helst været hele det her postyr foruden. Men omvendt kan man sige, at den debat, der er blevet rejst, den er jo nok i en hvis udstrækning et resultat af det, der er sket. Det tror jeg sådan set er vigtigt, siger han TV2-programmet Ulveland, der sendes tirsdag den 8. januar klokken 21.05.

Flere nyheder

Kom med din mening til nyheden