Udland

Ukraines hær hævder fortsat at kontrollere byen Lysytsjansk

De russisk-støttede separatister kan trænge dybere ind i det østlige Ukraine, hvis de indtager Lysytsjansk.

Ukraines hær melder lørdag om nye og intense kampe ved Lysytsjansk, men den siger, at den fortsat har kontrol over byen.

– Kampe raser i udkanten af Lysytsjansk, men heldigvis er byen ikke omringet. Den kontrolleres af den ukrainske hær, siger Ruslan Muzyttjuk, talsmand for Den Ukrainske Nationalgarde, til ukrainsk tv.

Tidligere havde en talsmand for separatisterne hævdet, at de russisk-støttede styrker i de selvudråbte folkerepublikker i det østlige Ukraine havde omringet den strategisk vigtige by.

Lysytsjansk ligger ved floden Donetsk – på den modsatte bred af byen Sjevjerodonetsk. De to byer betegnes ofte som tvillingebyer.

Efter at have taget fuld kontrol over Sjevjerodonetsk, har de separatistiske oprørere og de russiske styrker øget deres fokus på Lysytsjansk.

Hvis russerne og separatisterne vinder kontrol over byen, vil de få mulighed for at trænge længere ind i Donbas – den østlige region, som udgøres af Donetsk og Luhansk.

Andrei Marotjko, som er talsmand for de separatistiske styrker, udtalte tidligere til det russiske nyhedsbureau Tass, at den lokale folkemilits og de russiske styrker har besat de sidste vigtige højdedrag uden for byen.

Det fik ham til at slå fast, at de har omringet Lysytsjansk.

Byen har nu været udsat for hård beskydning i adskillige uger.

Lørdag kom der også flere rapporter om angreb i regionen omkring storbyen Odesa. Her slog en raket ned i et enfamiliehus og dræbte 21 mennesker.

Det var angiveligt et sømålsmissil af typen KH-22, der slog ned i huset. Det er en type raket, som ikke er træfsikker, og som er uegnet til præcisionsangreb.

– Raketter af denne type har formentligt forårsaget civile tab gennem flere uger, skriver det britiske forsvarsministerium i dets daglige opdatering.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker