Udland

Ukrainere på flugt står i 20 kilometer lang kø nær Rumænien

Over 660.000 personer er flygtet fra Ukraine siden Ruslands invasion, oplyser FN's flygtningeorganisation.

Der er kilometerlange køer og timevis af ventetid ved lande som Polen og Rumænien, der begge grænser op til Ukraine.

Det oplyser FN’s flygtningeorganisation (UNHCR) tirsdag.

Ved grænsen til Rumænien, der ligger nordvest for Ukraine, er der tirsdag ifølge UNHCR en op mod 20 kilometer lang kø. Køen består af personer fra Ukraine, der forsøger at undslippe kampene i Ukraine.

Der oplyses også om kilometerlange køer ved grænsen til Polen mod vest. Her lyder ventetiden angiveligt på op mod 60 timer.

I alt er 660.000 personer flygtet fra Ukraine, siden Rusland torsdag i sidste uge indledte en invasion af nabolandet. Det oplyser UNHCR tirsdag.

– Antallet stiger eksponentielt. Som det ser ud lige nu, så står det til at blive Europas værste flygtningekrise i dette årtusind, siger Shabia Mantoo, der er talskvinde for UNHCR, til journalister i schweiziske Genève.

Kampene i Ukraine fortsætter tirsdag for sjette dag i træk.

Blandt andet er den centrale del af Ukraines næststørste by, Kharkiv, angiveligt blevet ramt af russiske missilangreb.

Det siger Kharkivs guvernør, Oleg Sinegubov.

En video, som guvernøren har delt, viser tilsyneladende Kharkivs rådhus blive ramt af et missil. Nyhedsbureauet Reuters oplyser, at videoens ægthed ikke er bekræftet uafhængigt. Den er dog delt flere steder på sociale medier.

En anden ukrainsk by, den sydlige havneby Mariupol, er også under fortsat angreb fra russerne. Det siger byens borgmester tirsdag morgen.

– Der er boligområder, der er blevet ramt de seneste fem dage. Det drejer sig om skoler og huse. Der er mange tilskadekomne. Der er kvinder og børn, der er blevet dræbt, siger borgmesteren Vadym Boichenko.

/ritzau/AFP

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker