Udland

Ukraine om Putins tale: Han har mistet realitetssansen

Vladimir Putins tale viser, at han lever i en helt anden verden, lyder reaktionen fra Ukraines politiske top.

Rusland præsident, Vladimir Putin, har mistet sin realitetssans.

Det siger den ukrainske præsidentrådgiver Mykhajlo Podoljak som reaktion på en imødeset tale fra den russiske præsident.

– Han lever i en helt anden virkelighed, hvor der ikke er muligheder for at føre en dialog om retfærdighed og folkeret, lyder det fra Podoljak.

Han siger desuden, at Rusland er nåede til en “blindgyde”, hvor alt, landet gør, kun kommer til at forværre situationen.

Podoljak er øverste rådgiver for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj.

Vladimir Putin indtog nogle få minutter over klokken 12.00 lokal tid – 10.00 dansk tid – scenen i Moskva for at tage hul på sin tale.

Under talen, der efter halvanden time stadig var i gang, har Putin blandt andet givet Vesten skylden for, at der er opstået krig i Ukraine.

Han hævder desuden, at Rusland havde fredelige planer i den ukrainske region Donbas, men at planerne blev spoleret af Vesten.

– Vi gjorde vores bedste for at løse problemet fredeligt. Vi ventede tålmodigt og prøvede fredeligt at forhandle os ud af en svær situation. Men et helt andet scenarie blev udtænkt bag vores ryg, siger Putin.

Donbas omfatter regionerne Luhansk og Donetsk.

Det er to af fire ukrainske regioner, som Rusland under krigen har erklæret russiske efter folkeafstemninger, som Vesten har affejet og fordømt. De to andre regioner er Kherson og Zaporizjzja.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker