Udland

Ukraine: Eksplosion på Krim har ødelagt russiske krydsermissiler

Missiler, der var på vej til Ruslands flåde i Sortehavet, er ifølge Ukraine blevet ødelagt af en eksplosion.

Ukraines forsvarsministerium siger mandag, at en eksplosion i byen Dzjankoj har ødelagt russiske krydsermissiler, der skulle bruges af Ruslands flåde i Sortehavet.

– En eksplosion i Dzjankoj by på den nordlige del af det midlertidigt besatte Krim har ødelagt russiske Kalibr-KN krydsermissiler, mens de blev fragtet med tog, siger ministeriets efterretningsdirektorat på sociale medier.

Det siges, at missiler, der er designet til at blive affyret fra skibe i Ruslands sortehavsflåde, har en rækkevidde på mere end 2500 kilometer til lands og 375 kilometer til søs.

Igor Ivin, der er indsat af Rusland som overhoved for administration Dzjankoj, har sagt, at byen er kommet under angreb af droner.

En 33-årig mand er ifølge ham blevet såret af granatsplinter fra en nedfalden drone. Han er indlagt på hospitalet og ventes at overleve.

Det russiske statsejede nyhedsbureau Tass har citeret Ivin for på tv-kanalen Krum-24, at et hus, en skole og et supermarked er gået i brand, og at energinettet har taget skade.

Lørdag var niårsdagen for den russiske annektering af halvøen Krim.

Det markerede Ruslands præsident, Vladimir Putin, med et besøg på halvøen.

Besøget var ikke offentliggjort på forhånd. Under besøget besøgte han en kunstskole i byen Sevastopol. Putin var ledsaget af den lokale guvernør, Mikhail Razvozjajev.

Guvernøren skrev senere, at han havde ventet at tale med Putin via en videoforbindelse og derfor blev overrasket, da præsidenten pludselig dukkede op i en bil, hvor han selv sad bag rattet.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har svoret at ville genetablere Ukraines kontrol over halvøen. Dermed ønsker præsidenten Krim tilbage, før krigen i Ukraine kan slutte.

– Krim er ukrainsk, og vi vil aldrig give op, har præsidenten tidligere udtalt ifølge BBC.

/ritzau/Reuters

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker