Sport

Uefa rykker CL-finalen fra Sankt Petersborg til Paris

På grund af Ruslands angreb på Ukraine bliver Champions League-finalen rykket fra Sankt Petersborg til Paris.

Champions League-finalen skal alligevel ikke spilles på Krestovsky Stadium i Sankt Petersborg i slutningen af maj.

Efter Ruslands angreb på Ukraine har Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) besluttet sig for at flytte den store kamp ud af Ruslands næststørste by.

Det meddeler Uefa efter et hasteindkaldt møde i forbundets eksekutivkomité fredag.

I stedet vil Stade de France i Paris danne ramme om finalen i Europas fineste klubturnering. Det bliver tredje gang, at det franske nationalstadion lægger græs til Champions League-finalen. Det skete også i 2000 og 2006.

– Uefa ønsker at sende sin tak og påskønnelse til Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, for hans personlige støtte og engagement for at få europæisk fodbolds mest prestigefyldte kamp flyttet til Frankrig i en uhørt krisetid, lyder det i en udmelding fra Uefa.

I denne uge har Uefa været under tiltagende pres for at flytte finalen, i takt med at konflikten mellem Rusland og Ukraine har udviklet sig.

Efter Ruslands angreb på Ukraine torsdag indkaldte Uefa-præsident Aleksander Ceferin så til fredagens hastemøde i eksekutivkomitéen, som formand i Dansk Boldspil-Union Jesper Møller også er en del af.

Ruslands sportsministerium ærgrer sig over Uefas beslutning.

– Vi står fast på vores holdning om, at sport rækker ud over politik og ikke må udnyttes som et værktøj til at manipulere og diskriminere andre parters interesser på nogen måde, lyder det i en udtalelse fra ministeriet ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Uefa har på fredagens møde desuden besluttet, at russiske og ukrainske klubber på ubestemt tid skal spille deres hjemmekampe i Uefa-turneringer på neutral grund.

Det får inden for den nærmeste fremtid kun konsekvenser for Spartak Moskvas kommende hjemmekamp i Europas Leagues ottendedelsfinale, som der bliver trukket lod til senere fredag.

Ruslands fodboldlandshold skal i slutningen af marts spille mindst én playoffkamp på hjemmebane om at komme til VM, men det sker altså i regi af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), der foreløbigt ikke har taget en beslutning angående dette.

I juni skal både Rusland og Ukraine spille landskampe i Nations League, som er en Uefa-turnering.

/ritzau/

Back to top button

Bruger du Adblocker?

Please consider supporting us by disabling your ad blocker