Voldsomt luftangreb på Ukrainsk skole

Et luftangreb i det østlige Ukraine frygtes at have dræbt cirka 60 personer, der havde søgt tilflugt på skole

Offentliggjort Sidst opdateret

Omkring 60 personer frygtes at være blevet dræbt i et luftangreb lørdag mod en skole i det østlige region Luhansk i Ukraine.

Det siger regionens guvernør, Serhiy Gaida, søndag.

- Bomberne ramte skolen, der ulykkeligvis blev fuldstændig ødelagt. Der var 90 mennesker derinde. 27 af dem er blevet reddet, skriver guvernøren, Serhiy Gaida, på kommunikationstjenesten Telegram.

- Omkring 60 personer var på skolen og er højst sandsynligt døde, lyder det.

Søgte tilflugt

Personerne havde angiveligt søgt tilflugt fra andre angreb på skolen.

Siden angrebet lørdag har redningsfolk forsøgt at finde overlevende i murbrokkerne. De var dog ikke i gang natten til søndag på grund af frygt for nye potentielle luftangreb. Søndag er arbejdet fortsat.

Angrebet skete i landsbyen Bilohorivka i Luhansk.

I nabobyen Shepilivka leder redningsfolk efter overlevende efter et luftangreb mod et hus, hvor 11 personer havde søgt tilflugt i kælderen.

Vil annektere regioner

Luhansk og naboregionen Donetsk er selverklærede udbryderregioner i det østlige Ukraine. Regionerne blev anerkendt som selvstændige af Ruslands præsident, Vladimir Putin, kort før krigen blev indledt 24. februar.

Ifølge USA har Rusland planer om at annektere de to østlige regioner Donetsk og Luhansk. Det udtalte Michael Carpenter, der er USA's ambassadør i sikkerhedsorganisationen OSCE, den 2. maj.

Redningsarbejdere ses her ved den bombede skole i færd med at lede efter mulige overlevende fra luftangrebet.
Redningsarbejdere ses her ved den bombede skole i færd med at lede efter mulige overlevende fra luftangrebet.

KORT OM KONFLIKTEN

Krigen i Donbass, også kendt som Krigen i Østukraine er en igangværende konflikt siden 2014 i regionen Donbass i det østlige Ukraine.

Konflikten startede efter Den ukrainske revolutionen i 2014 og Krimkrisen i 2014. Separatister overtog kontrollen med offentlige bygninger, og erklærede Donbass uafhængigt fra Ukraine. Den 6. april 2014 blev Folkerepublikken Donetsk oprettet i Donetsk oblast, dette markerer starten på konflikten. Den 27. april samme år blev Folkerepublikken Lugansk i Luhansk oblast oprettet. I alt er over 5.000 mennesker er meldt dræbt og over 1,5 millioner er drevet på flugt.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS