Undersøger vilde billetpriser

Offentliggjort

Undersøgelse af TicketMaster og Oasis-koncertbilletter

Britiske konkurrencemyndigheder undersøger TicketMaster for deres håndtering af billetsalg til Oasis' koncerter, især den dynamiske prissætning.

Priserne på billetterne steg fra 135 pund til omkring 355 pund på grund af høj efterspørgsel. Dette har rejst spørgsmål om forbrugerbeskyttelse og gennemsigtighed i prissætning.

Denne faktaboks blev genereret af Labrador AI og korrekturlæst af en journalist.

Britiske konkurrencemyndigheder indleder en undersøgelse af TicketMaster og salget af billetter til det gendannede rockband Oasis' koncerter.

Den omstridte såkaldte "dynamiske prissætning" skal også granskes.

Billetterne var lørdag udbudt til en pris på 135 pund plus gebyrer. Det svarer til cirka 1200 danske kroner.

Men på grund af dynamisk prissætning stod billetterne til sidst til omkring 355 pund plus gebyrer (3150 kroner).

Skal tjekke for brud på regler

Det skyldes, at dette system regulerer priserne alt efter, hvor stor en efterspørgsel, der er.

Det skal nu undersøges, om der kan være sket brud på regler om forbrugerbeskyttelse.

Brødrene Noel (t.v.) og Liam Gallagher, der er frontfigurerne i britiske Oasis, gendanner det legendariske 90'er-rockband og spiller en række koncerter. Men mange fans har klaget over, at billetudbyderen TicketMaster har skruet markant op for priserne.

Det skriver flere medier, heriblandt BBC.

Den britiske konkurrencestyrelse, CMA, vil også se på, om TicketMaster var gode nok til at oplyse billetkøberne om, at billetterne kunne være underlagt "dynamisk prissætning" og dermed være steget markant i pris, når køberne skulle betale.

Stærkt eftertragtede

Billetterne til den koncertrække, Oasis har annonceret, har været stærkt eftertragtede.

CMA vil også se på, om billetkøberne har været under pres for at købe - til en højere pris, end de troede - inden for en kort tidsfrist, hvis de ville have fingre i billetter.

- Det er vigtigt, at fans bliver behandlet ordentligt, når de køber billetter. Det er derfor, at vi indleder denne undersøgelse, siger Sarah Cardell, som er chef for CMA, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Mange føler, de har haft dårlig oplevelse

- Det er tydeligt, at mange mennesker føler, at de har haft en dårlig oplevelse, og de blev overraskede over prisen på deres billetter, da de nåede til betalingssiden.

Myndighederne vil tale med TicketMaster og også høre såvel fans som Oasis' management og det selskab, der arrangerer koncerterne.

Powered by Labrador CMS